lilpeso
lilpeso
14 апреля, 15:30

Українські карбованці 1995/1996 року

Українські карбованці 1995/1996 року
Маю питання, можливо хто знає. Придбав я декілька монет з сертифікатами , зважив їх та побачив що всі монети відрізняються по вазі від вказаної в каталогах (14,35г ).
Цікаво що мав вже 1 монету Грушевського і приїхала мені ще одна , перша важить 14.19г , друга 14.59г . Міг б я подумати що ваги погано зважують, проте маю монету ООН то вона важить чітко як по каталогу 28.28г
Решта всі абсолютно мають похибку (див.фото). Також цікавий факт , з всіх монет без проблем на ребрі стоїть тільки ООН, решта падають)
Також зважував звичайні обігові монети 25/50коп та 1 гривня то ваги зважують правильно , різниця всього в 0.01-0.02г від заявленого в каталогах і що допустимо для цих ваг. Зважував по декілька раз вагу по кожній монеті показує однакову, монети в нормальному стані , без забруднень, два Грушевських по стану практично однакові. До всіх є сертифікати. В кого є такі монети зважте в себе, цікаво скільки важать ваші? 
І чи були факти підробки карбованців? 

14.04, 19:58
Доброго. До КМД ці монети замовлялись за кордоном  (інформація  є в каталозі М.Загреби).   Розбіг по вазі, для прикладу: 5грн. 1998р. Успеньський собор...- 16.57 \ 17.07 (обидві з обігу);  5грн. 2002р. Мрія - 16.43 \ 16.61 (банк, обіг ); 2грн. 2015р  митрополит А. Шептицкий - 12.84 \13.02 (обидві банк). Біметалічні 5грн. різних років  коливаються в межах 0.1гр.   Були підробки дорогих монет для колекціонерів. На шкоду обігу відомо про 2грн. 1996р. "Монети Українни".
14.04, 20:23АвторОтвет Ekaterinazzz
А в каталозі нічого не розказується про монети випуску саме 95-96 року?
Можливо маєте посилання на цей каталог? Враховуючи приклад 5 грн 1998р розуміємо що похибка може бути до 0.5г , проте цікаво чому ніде цю інформацію не вказують і по всіх каталогах вага на ці серії всюди вказана чітко 14,35г .
Ответы: 0
Ответы: 1
14.04, 21:43
Вага, мабуть, якась середня розрахункова вказується (це не драгметалли, де можлива навіть юстировка  важчоі заготовки). За мон. двори, монети і іх загальні параметри див. каталог М загреба 17-е вид. стор.88-89; 166-167.  (ООН в мене - 28.53)
14.04, 22:39АвторОтвет Ekaterinazzz
Цікавий момент що з всіх монет якраз тільки в ООН в сертифікаті вказано що виготовлена в монетному дворі - Королівський Монетний двір Великобританії , вона єдина стоїть на ребрі та важить чітко 28.28г. як заявлено в всіх каталогах) 
Дякую за відповідь!
Изменено автором 14.04, 22:46
Ответы: 0
Ответы: 1
Хотите добавить сообщение?
Чтобы участвовать в обсуждении, пожалуйста, авторизуйтесь.
ПоискЗакрыть
Cookies
Мы используем обязательные файлы cookie для корректной работы сайта и дополнительные, чтобы сделать взаимодействие с сайтом максимально удобным. Это помогает нам персонализировать ваш пользовательский опыт и получить аналитическую информацию для улучшения сервиса. Если вы согласны принять все файлы cookie, нажмите «Принять все», если нет – «Только необходимые». Дополнительные сведения см. в Политике использования cookie.