odessa_forever
odessa_forever
12 июля, 21:34

Картина вышитая на определение

Картина вышитая на определение
Здравствуйте!Прошу помочь, определить время изготовления,и примерную стоимость изделия.Размер 65см.на 46см.

12.07, 21:56
Вітаю!
На мій поглад, сучасна (або відносно сучасна) вишивка. Поясню, чому так вважаю. Двоповерхові будинки на хуторах Гетьманщини були? А квадратні димарі над солом`яною стріхою? Колодязь-журавель вище двоповерхового будинка? 
 Нє, ну можливо це майстер сам собі сказав: я художник - я так бачу... Але проти історичних фактів опиратися важко.
13.07, 00:06Ответ odessa_forever
Перед остаточним оцінюванням я б все-таки дочекався вердикту тих, хто розуміється на техніці вишивання. Ручна робота, однозначно. Але яка основа полотна, не розберу. Це не самопрядне 100%. Тому, далі, ніж ХХ ст. сподіватися нічого. Зачекаємо ще думки.
Р.S. А у Тараса що за гарнітура навушників звисає? В кисетІ з махоркою захований МР3-плеєр?))
Ответы: 0
Ответы: 1
12.07, 23:08Автор
У донских казаков были двухэтажные дома, называемые куренями. Эти курени, как правило, строились полукаменными: первый этаж из кирпича или камня, а второй - из дерева. В больших станицах такие двухэтажные курени были распространены, особенно в тех местах, где разливы рек требовали постройки, позволяющей укрыться от воды на втором этаже.Дымоходы,как правило были прямоугольные.
12.07, 23:38Ответ odessa_forever
Є така старовинна українська примовка (почув від своєї бабці, коли був малим): на городі бузина, а в Києві дядько, тим я тебе полюбив, що на п`яті перстень. Я шаную ваші знання і не сперечатимусь. Але до чого тут донські козаки до Тараса Бульби, який "жив" на Гетьманщині часів Визвольної війни? Чи ця вишивка привезена з Кубані з їхнім поглядом на твір Гоголя?
12.07, 23:50
В тему потрібні майстри/майстрині, які знають практичну сторону вишивання та різні методи. Я не професіонал в цій справі, але мене зацікавило одне питання: на зворотньому боці не видно ниток вишивки фігур людей. Де вони поділись? Як їх "заховали"? Чому хата, частина подвір`я, кури, слова є прошитими наскрізь, а у людей цього немає? Можливо, це також прояснить період створення вишивки.
Изменено автором 12.07, 23:52
13.07, 00:29
"Ноги ростуть" приблизно звідти...
Панно "Тарас Бульба и сыновья". Начало ХХ века. in Russia
І про "кубанських", правда набагато північніше, ви були праві. 
Особливо умиляюся авторському підпису «Dzudi» на початку ХХ ст. )) І сміх, і гріх.
 А ще криворукі намалювали НЛО замість гнізда лелеки (да поді знай, чё там у хохлов над хатой).
Изменено автором 13.07, 00:32
Хотите добавить сообщение?
Чтобы участвовать в обсуждении, пожалуйста, авторизуйтесь.
ПоискЗакрыть
Cookies
Мы используем обязательные файлы cookie для корректной работы сайта и дополнительные, чтобы сделать взаимодействие с сайтом максимально удобным. Это помогает нам персонализировать ваш пользовательский опыт и получить аналитическую информацию для улучшения сервиса. Если вы согласны принять все файлы cookie, нажмите «Принять все», если нет – «Только необходимые». Дополнительные сведения см. в Политике использования cookie.