BohdanBihun
BohdanBihun
15 декабря 2023, 15:55

Монета 50 коп 2008 р.

Монета 50 коп 2008 р.

Допоможіть визначити чи брак на монеті при виготовленні, чи брак заготовки бо на механічне ушкодження не схоже.

Ответы: 0
Ответы: 1
15.12.2023АвторОтвет Pertinax
Дякую, якщо можна поясніть подвійний кромку після утвореного наросту якщо придивитися на 1,3,4 фото. Буду вдячний за роз'яснення.
15.12.2023Ответ BohdanBihun
Подвійна кромка (на канті) виникає при карбуванні часто. Забоїна (нарост), якщо виникла в обігу має підйом металу також і на гурті. Забоіна може утворитись і від уламків штампового інструменту (пуансони, матриці), які при виштовхуванні виробу підклинюють і натягують метал. У вас скоріш друге.
15.12.2023АвторОтвет Pertinax
Саме про це я і хочу з вами обговорити, бо придивляюся на насічки вони не змазані і ушкодження таке як вирване а не вдарене. Дякую.
15.12.2023
Що тут обговорювати? Пошкодження в обігу, вам написали. Хто, як, навіщо і т.п. не має значення і тема не варта жодної уваги. З цим відкланяюсь...
15.12.2023Автор
Дякую всім хто приймає участь в обговоренні. Поки два експерти вважають що ушкодження в обігу і один що можливо при виготовленні. Тому вважаю питання варте уваги і хочеться більше висновків.
15.12.2023
Такі дефекти  від руйнаціі штемпелів дуже поширене явище імайже нічого не варте. Якщо вам для продажу, то не марнуйте зусиль. Якщо цікавлять браки, то залиште як зразок.
Хотите добавить сообщение?
Чтобы участвовать в обсуждении, пожалуйста, авторизуйтесь.
ПоискЗакрыть
Cookies
Мы используем обязательные файлы cookie для корректной работы сайта и дополнительные, чтобы сделать взаимодействие с сайтом максимально удобным. Это помогает нам персонализировать ваш пользовательский опыт и получить аналитическую информацию для улучшения сервиса. Если вы согласны принять все файлы cookie, нажмите «Принять все», если нет – «Только необходимые». Дополнительные сведения см. в Политике использования cookie.