Ell_nino
Ell_nino
10 січня 2024, 19:19

10 Рублей 1904 АР на оригінальність

10 Рублей 1904 АР на оригінальність

Добрий вечір. Товариш придбав монету і просить визначити оригінальніть бо при порівнянні з оригіналами виклакає сумніви, а саме поле монети трохи впукле по колу, шрифт гурта не збігається, шрифт надпису "10 рублей 1904" також має закругленість, відмінний від оригіналів.

Повідомлення
7
Відповіді: 0
vkf772469
10.01.2024
Так, гурт дивний. Я що вам можу порадити - не приймайте швидке рішення.  Почекайте фахівців саме по цим монетам.  Я - ніт, але читаю обговорення і тут не раз писали, що справа чекану золотої десятки не померла з падінням РІ. Радянський уряд продовжив цю справу, бо було зручно сплачувати іноземним державам подібними золотими червонцями.  І ці радянські чекани могли мати певні відмінності. Ще я чув про так званий армянский чекан.  Але то знають фахівці, заждіть.
Відповіді: 1
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.