Повідомлення
35
Відповіді: 0
sagit15730
11.01.2024Знавець
Зверніться до адміністрації. Там в архиві куплених лотів він мав зберегтись, і через лот має бути можливість запросити Модератора. Звісно, якщо це недавно було.
12.01.2024Автор
Шановний пане Сагіт, скажіть будь-ласка, щоб не формулювати питання "куди дивляться експерти?", хоч можливо це і було б справедливо (чи то пак консультанти з колекціонування), але тим не меньш, у чому полягає роль експертів, якщо монета кілька діб стоїть на аукціоні, монета не сама пересічна, потім вона купується, в тому числі і з розумінням, що експерти її бачили і питаннь не виникло, а потім виявляється що це копія?
sagit15730
12.01.2024ЗнавецьВідповідь Lippi
1. Експерти в першу чергу працюють на форумі. Хоча звісно, я проглядаю аукціон, але у мене фізично немає можливості відкривати та роздивлятись кожен із сотень лотів, в яких в половині - паршиві фото, по яким нічого щодо аутентичності не скажешь. Хоча чимало підробок з моєї подачи знімаються, але звісно ті, яки кинулись в очі. Ще раз - це просто фізично неможливо - продивитись абсолютно всі лоти.

2. Якщо якась монета зацікавила, але викликає сумніви - ставьте її на Форум на обговорення. Для цього він і створений.
Відповіді: 1
12.01.2024Автор
То напишіть у правилах аукціону, українським по білому, з самого верху правил, що без форуму покупець нічим не захищенний від купівлі копії. Так буде хоча б трохи чесно. І не так вже й багато монет виставляється за день по темі. І не дуже дорого, за потреби, збільшити кількість експертів. І, нарешті, хоча б за щось аукціону відповідати. Бо інакше це шарашкіна контора і нічого більше.
12.01.2024Відповідь Lippi
Все давно вже написано, нажаль. Цікаво, що правила люди нажаль читають, коли вже халепа.
Правила Віоліті - Сайт для колекціонерів в Україні Violity

"Адміністрації Сайту відомі лише загальні відомості, що вказані самими користувачами. Перевірку реальності вчинення правочинів між користувачами, їх змісту, ціни та наслідків, фактів надходження коштів на рахунки чи фактів передачі-прийому речей, їх якості, походження, законності володіння речами, достовірності наданої користувачами інформації, логістику, зберігання, реальний огляд, оцінювання, надання сертифікатів автентичності, надання будь яких документів, що підтверджують факт продажу чи придбання, консультацій щодо імпорту чи експорту речей тощо Сайт та пов’язані із Сайтом особи не здійснюють. Діяльність Сайту та пов’язаних із Сайтом осіб не є діяльністю з продажу предметів мистецтва та антикваріату, діяльністю з організації торгів (аукціонів, галерей, салонів, крамниць тощо) виробами мистецтва, предметами колекціонування або антикваріату, іншими речами. Пов’язані із Сайтом особи не є учасниками укладених між користувачами Сайту правочинів, не діють від їх імені."
Змінено автором 12.01.2024
12.01.2024Автор
Дуже смішно. Ви б взагалі цікавилися б правовим полем України під час написання цього опусу. Бо крім гомеричного реготу що до цього, то іншої реакції і бути не може... Почитайте ваші "правила" що до вимог при розміщенні фото, то чого ви виставляєте такі лоти, про які ваш же "консультант з колекціонування" пише -цитата- "в яких в половині - паршиві фото, по яким нічого щодо аутентичності не скажешь"? Чого ви самі, перші ж, і порушуєте свої ж правила на кожному кроці? Але при цьому завзято тикаєте у них всіх користувачів... Я вже мовчу про їх повну правову нікчемність, якщо вже, з вашої подачі, про це зайшла мова...
Якщо це Ви до мене звертаєтесь. То я тут ні до чого, ви написали про правила, я Вам показав, що тут написано в правилах "ніякої відповідальності не несуть".
Надіюсь Ви все вірно зрозуміли.
З повагою до Вас.
12.01.2024Автор
я десь писав про відповідальність по цій монеті? а те що аукціон ні за що не відповідає, то це, звичайно, на голову не налазить...
Це я і хотів, щоб Ви зрозуміли. Що всі ризики на Покупцях і Продавцях. І це стосується не тільки цієї монети, я за неї ні слова не писав.
Якщо є сумніви при купівлі, є час запитати тут, в телеграмі, фейсбуці. Є хоч невеликий сумнів, що до автентичності, шахрайства - краще пройти стороною.
Гарного Вам вечора.
12.01.2024Автор
то це, крім покупця, має бути роботою аукціону. бо інакше не буває і не має бути. і який, хай там як, а має консультантів з колекціонування. а написати, що це не його відповідальність, то це було б дуже смішно, як би не було так сумно...
sagit15730
12.01.2024ЗнавецьВідповідь Lippi
Тут маю відповісти.

Аукціон відповідає лише в тих випадках, коли безпосередньо контактує з монетою - тобто має її на руках, експертує, організовує пакування та відправку - тобто повний цикл. І комісія в цьому випадку - по 20% з продавця і покупця.

А тепер скажіть, як аукціон може відповідати за дії третіх осіб?
Віоліті - це фактично майданчик, де зустрічаються покупець і продавець. І на відміну від всіляких eBay, НьюАукціонів та інших, де просто ніхто ні за що не відповідає - на Віо є додатковий сервіс із визначення, оцінки, аутентифікації - ним просто треба користуватись. У кого ще є таке?
А інші інструменти - ну як і на інших майданчиках - репутація, пост-модерація - все це є.
Але дійсно, аукціон не є стороною куплі/продажу. Це - сервіс.
12.01.2024Автор
це сервіс, який виставляє монети на продаж. або допускає до продажу копії, або ні, згідно своєї репутації. ніхто не каже що це сторона купівлі-продажу. але це сторона, яка модерує купівлю-продаж. сторона, яка має безліч вимог до сторін купівлі-продажу, але яка, при цьому, ні за що не відповідає. а модерація, якою займається сервіс, має наслідки і відповідальність. яка де юре настає, щоб не було написано у праилах. то чим ви відрізняєтеся від згаданих вами "всіляких eBay, НьюАукціонів та інших, де просто ніхто ні за що не відповідає", якщо ви теж ні за що не відповідаєте? відрізняєтеся наявністю додаткового сервісу, про який ви пишете? але, при цьому сервісі, ви так само ні за що не відповідаєте, то у чому ж відмінність? і якщо хтось не користується сервісом, не важливо з яких причин, то ваша репутація, про яку ви кажете, дозволяє виставляти "копії"? може варто, все-таки, взяти на себе хоч трохи відповідальності і докласти трохи зусиль та слідкувати за аутентичністю монет? тим паче, що це абсолютно не вимагає ніяких надзусиль, але вимагає БАЖАННЯ. і тоді справді можна буде говорити хоч щось про РЕПУТАЦІЮ, бо наразі це звучить, м"яко кажучі, доволі смішно...
12.01.2024Автор
Пане Сагіт, ви не займаєтеся Візантією? Бо консультант з колекціонування по Візантії мене, схоже, ігнорує. Хоча я лише намагаюся користуватися сервісом, як ви радите. Продовжуючи вашу думку, то у консультантів з колекціонування не тільки "фізично немає можливості відкривати та роздивлятись кожен із сотень лотів", а навіть фізично не має можливості реагувати на кілька тем на форумі...
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.