Повідомлення
9
Відповіді: 0
03.02.2024
Висновку шановної  olirka зазвичай вже достатньо.) Враховуючи, що Ви хочете ще зібрати думок, пишу: це фальшак. Щодо оцінки - на мою думку, оцінювати не оригінальну статуетку нереально. Хто ж знає, скільки за неї можуть дати? Це тільки практика продажу її покаже.
03.02.2024
Рідко зустрічається така думка, поважаю. Я стосовно ганьбитися.  Стосовно 25 років потому, це ж не Ви особисто її придбавали 25 років тому, чи не так. Напевно, це історія від людини, в кого Ви придбали  цей виріб. Як на мене, це відносно молодий виріб, із новеньких, він досить неуродливий, як часто буває, подивитися хоча б на космонавтів чи на дівчинку біля апарату з газировкой. Не було б фальшивого клейма, то може і цей виріб мав би статус як сучасна керамічна фігурка. Але маємо фальшиве клеймо і статус підробка.
03.02.2024
На мою думку, ганьбитися, це коли намагаєшся видати підробку за оригінал .  А в даному випадку - її можна виставити на продаж, наприклад, в розділі копії. Багато хто на цьому ресурся ставлять не в копії (мабуть, вважають, що там мало дивляться), а в основний розділ у фігурки фарфорові, але в описі вказують, що "новороб", або "копія", або ... (як вважають по конкретній фігурці). А вона, дійсно, має достатньо презентабельний вигляд, мені, наприклад, подобається вигляд. З високим ступенем вірогідності її куплять. Буде залежати від виставленої ціни і особистого сприйняття покупця.
03.02.2024Автор
Дякую за участь в обговоренні.Витримаю паузу близько пів-року і можливо тоді у розділі копії.Принагідно запитаю, як давно почали виробляти підробки? Позаяк один дядько казав- зроблено по тим самим формам,з дотриманням технології,ну,маркування трохи схиблене,ну,то й що,ти ж не клеймо купуєш? Він має рацію,напевне.
03.02.2024
Підробки були завжди, ну якщо ми про загальну ситуацію. Підробки під радянську фігуру пішли , я так думаю,  вже після срср. Саме під український фарфор, думаю, десь років з 15 потому. Якийсь бум на ринку щодо нашої порцеляни спровокував масове кустарне виробництво. Якщо під лфз підробки,  як казали, шльопали в Китаї, то під українські деякі на залишках заводського обладнання в Довбуші або Коростені, інші десь на задворках. Підробки під Київ це окрема тема.
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.