Ditrih
Ditrih
14 лютого 2024, 00:59

Щиток ефеса шпаги рос. чиновника, ранній тип?

Щиток ефеса шпаги рос. чиновника, ранній тип?
Слава Україні!! 
Доброго здоров'я, шановні експерти та поціновувачі справжньої старини! Прошу вашої уваги та допомоги з правильним вирішенням по типу виробництва шпаги для російських цивільних чиновників такого виду орла щитка . Виставляю з метою правильного опису до продажу на аукціоні.
Власна знахідка! Повторюю, не копія!! Правильно чистив дуже тривалий час,без будь яких кислот ( добре знаю що вони роблять...!). Є думка, що це з одних з перших варіантів зображення орла на щиті, або подібний. Явно з типів саме до 1855 року!  Схожий на Масона, але сам формат роботи оздоблення ( ручної підрізки,лиття та інше) не такий як відомі....Або щось в цьому роді.
Можливо, звісно,я помилився) але інформації на них  дуже мало!!!! Прошу хто що знає, підкажіть правильно, та краще аргументовано!! Вважаю, що такого типу ефесів навіть треба обсудити!))Буду Дуже вдячний за ваш час та увагу, та за добре слово)) З повагою!!

Повідомлення
13
14.02.2024АвторВідповідь друг ромео
Дякую вам за пораду та увагу!) 🫡🫡🫡Просто не перший рік на аукціоні, то якби там в архіві було таке, я ж би і пост не виставляв))) там тільки схожі, але робота не така!  От якраз ті що повторюються, явно не рідкість, а чомусь такої жодної немає....  Та особливо сам формат ручної підрізки орнаменту!  От в цьому і прикол, що їх і в неті, теж тільки схожі!!!
 Гарного дня вам!! З повагою!
Змінено автором 14.02.2024
Відповіді: 0
Відповіді: 1
14.02.2024Автор
По стилю роботи, схоже на період кінця 18 - початок 19 сторіччя. Дуже схоже виконання!! Голови орла, Георгій, крила... Та сама форма фігури малюнка - дуже випукла! Дуже красиво виглядає)
14.02.2024АвторВідповідь proton777
Мої вітання шановний!! 🫡 Так, я бачив цей ресурс , та їхню інформацію, ще до того, як виставив пост. Саме з нього, я зрозумів що тип мого щитку раннього типу. І приблизні періоди часу вони показали. Та самої інформації - більше ніякої вони не указали. Наскільки вони рідкісні,їх цінність та історію виникнення. Цей варіант найбільш схожий ( що внизу) ,та він якби більш " красивіший" та новіший у малюнку! Навіть корона не така...
Відповіді: 1
14.02.2024Автор
Ось хоча б з цієї інформації, можна зробити висновок, що( як на мене) мій варіант трохи старший, раніший, ніж ті що як би відомі..
Всім дякую за увагу та відповіді!! Буду виставляти на торги, з своєю думкою на старт ціни... Про це повідомлю)))
Тільки з повагою! 
Слава нашим ГЕРОЯМ!! ТІЛЬКИ ДО ПЕРЕМОГИ! 🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦
18.02.2024
Можливо я б і промовчав але шановний Ditrih , так розмалював в родових окулярів,  що я не стримався.  По перше: річ не може бути 18ст., так як є мода, стиль , установ форма одягу,- це всерівно,  що шлем сучасного льотчика сказати,  що він належить пілоту другої світової війни:
По друге- в 19ст. вже існувало  якісне литьтя та штамповка,  немає потреби вручну щось різати.
А по третьому- виконання роботи- пір'я,  корона, атрибути держави- жах.
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.