AlexS81
AlexS81
20 лютого 2024, 16:45

Ніколи не чув про агітаційні тарілки.І ось...

Ніколи не чув про агітаційні тарілки.І ось...
Доброго дня! Чи може хтось надати якусь інформацію по цій агітаційній тарілці? 

Повідомлення
14
20.02.2024
"Мы путь Земле укажем новый, владыкой мира будет труд", декоративная тарелка. Фаянс. Каменнобродский фаянсовый завод. ПГТ Каменный Брод, Житомирская область, СССР, 1922-1934 гг
Відповіді: 0
Відповіді: 1
20.02.2024
Ви маєте на увазі, що там написано щось інше? Скажіть, що. Тут також не написано конкретно "Буды". Чи Ви маєте переконання, що ця тарілка не Буди по іншим ознакам? Наведене мною клеймо є клеймом Будянського фаянсового заводу і є ідентичним клейму на Вашій тарілці. Якщо хтось знайде таке клеймо, наприклад, у Каменнобродского фаянсового заводу - будь ласка, в студію.) Я такого клейма на виробах згаданого заводу не знаю.
20.02.2024АвторВідповідь LOGOTYPE18
Так,схоже Ви праві!!! Мене збило з пантелику те що тарілка з таким же малюнком та написом є і в Кам'янобрідського завода,принаймі є така інфа і фото в інтернеті.
Відповіді: 2
20.02.2024
Так, я розумію і Вас і шановного proton777. Але, в наведених прикладах ви дивитесь на те, як позиціонував сам власник лота і як він надавав інформацію. Але ж він може й помилятися? А тут усяке є. Наприклад, так само тут на Віоліті даю посилання, де продавець позиціонує таку ж саму тарілку вже як Будянського заводу: https://archive.violity.com/agit-tarelka-my-put-zemle-ukazhem-novyj-vladykoj-mira-budet-trud-22768723. Треба виходити з клейма, яке стоїть на тарілці.  Наскільки я бачу - клеймо Будянське. З клеймами Кам'янобрідського, періоду 20-30-х років складніше знайти, зазвичай показують вже більш пізні клейма. У мене є припущення, що може таке бути, що і той і той завод в період 20-30-х входили до складу Всеукраїнського тресту «Укрфарфорфаянсстекло» (Будянський точно входив) і тоді клейма могли бути практично однакові за виключенням назви заводу: там де я дав клеймо  в тому овалі у Будянського заводу внизу написано "Буд.з."; а в Кам'янобродському може щось інше, наприклад, "К.б.з.". Згадую, що нібито бачив схоже клеймо з "Кбз". На Вашому фото це місце важко розібрати, видно погано. Тому я радив подивитися зі збільшенням на клеймо саме в тому місці. Хоча, якщо не брати освітню складову, жагу до знань - не супер різниця по цінностям художнім, що Буди, що Кам'яний брід.)) Якщо просто внести в лот   дану тарілку як агітаційну і вказати напис, то кому треба і кого цікавить, той зрозуміє.)   
У плані вартості мабуть ніхто точно не скаже - це залежить від багатьох факторів і може значно коливатися, інколи диву даєшся. Погугліть, пошукайте. Або виходьте з того, наскільки вона цінна у Ваших очах.) Поставте може декілька сотень і подивіться - якщо вона цінна, люди точно не пропустять, багато внесуть до спостережуваних і будуть ставити і піднімати. Ну, це я б так зробив.)
Відповіді: 2
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.