Анонім
Анонім
16 березня 2024, 21:07

Колхозница со снопом Артель

Колхозница со снопом Артель

• Прошу высказаться коллекционеров фарфора, специалистов и экспертов по фарфору по поводу оригинальности окраса фигурки Артель керамик Колхозница со снопом. Можно ее считать заводской или это новокрас? Конкретно вопрос по поводу юбки и снопа, возможно, туфель.

Повідомлення
10
olirka1005
17.03.2024
Я б сказала, що фарба занадто яскрава, насичена. На моїх фігурах ,наприклад,  вона більш розбавлена, водяниста так би мовити. Але я не вважаю,  що вартість цієї саме фігури артілі керамик залежить від розпису  . Вони всі дуже специфічні, є такі, що часто зустрічаються,  наприклад саме колгоспниця зі снопом, є такі,  що рідкіше, наприклад,  я усього 1 раз бачила чи литовський, чи латвійський танець.
Відповіді: 0
olirka1005
17.03.2024
Ось ,наприклад,  ще одна фігура із яскравим синім. Жовтий схожий на той жовтий, який є на моїх фігурах. Тому я не впевнена, що Ваша фігура новокрас . Але по фото дуже важко дамати впевнені висновки стосовно періоду фарби)
Анонім
17.03.2024Автор
Спасибо за интерес, olirka.

Эту украинку в продаже видела. У нее юбка прокрашена однородно, без разводов и залысин, где просвечивает белый фарфор.
У колхозницы меня смущают не только яркие краски, а именно качество нанесения краски и - это трудно передать на фотографиях - мазки лака. Там, где фигурка блестит, там есть лак поверх краски.
Анонім
17.03.2024Автор
Блестит юбка, сноп в этом ракурсе не особо, но на ноге хорошо видно, что есть матовая часть и полоска с блеском.
Анонім
17.03.2024Автор
Вот тут тоже, присмотритесь, на передней поверхности матовых бисквитных голеней есть вертикальные полоски с блеском.
18.03.2024
Юбка и стог сена 100% красились недавно. Очень неаккуратная работа я бы сказала, помимо того, что цвет термоядерный. Не припомню у Артели такого синего. Край синего цвета неровный, капля на рукав попала, а еще если Вы говорите, что есть потек лака на ноге то это абсолютно точно не заводская роспись юбки и стога.
Сочетание цветов - жовто-блакитний - сейчас как никогда актуально и востребовано. Наверное поэтому и покрасили, чтоб дороже продать типа в "редкой росписи".
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.