КОТок
КОТок
1 листопада 2023, 15:14

Кружок з обличчям

Кружок з обличчям

Вітаю.
Шановний sagit, вся надія на Вас - допоможіть, будь ласка, розібратись зі знахідкою. Підкажіть, що це може бути - монета? Чи, можливо - підвіска за мотивами монети, з втраченим вушком?
Самотужки вдаеться знайти лише образну схожість сюжету зображення з Ольвійськими монетами Асс - а далі тупик.
 Нажаль, мої самостійні намагання ідентифікації, результату не дали ...
Буду дуже вдячний за допомогу.

Повідомлення
10
Відповіді: 0
sagit15730
01.11.2023Знавець
Ну повна відсутність реверсу, розмір, вага - все ж таки свідчать що це не монета, а підвіска.
Версія, що за ольвійськими мотивами - має право на існування, але довести її навряд чи можливо.
01.11.2023Автор
Дякую Вам, за те що приділили мені час, та висловили свої думки що до предмету. Головне, ви дали чітке розуміння, що це не монета. А отже, один хибний шлях пошуків інформації виключено.
З повагою.
01.11.2023Автор
Дозвольте ще одне питання ,,навздогін по гарячих слідах,, - чи вірно я зрозумів, що монети обов'язково повинні мати зображення як зі сторони аверсу, так і зі сторони реверсу? Якщо так, то чи вірним буде називати цей литий предмет монетою (в нього також відсутнє зображення зі сторони реверсу)?
sagit15730
02.11.2023Знавець
Взагалі-то там на реверсі має бути хрест, тип масовий і добре відомий, в цьому випадку неякісне литво, але що це таке - питання не виникає, бо є велика кількість таких саме монет з нормальним реверсом.
Якби у Вашому випадку була достатня кількість таких самих монет, і якась з них виявилась з непролитим реверсом, то також питань до її ідентифікації не виникло б.
В мене немає 100% відповіді, просто за сукупністю ознак та загальним контекстом це скоріше все ж таки металопластика.
02.11.2023Автор
Дуже вдячний Вам за терпіння (обіцяю по цій темі більше не бентежить). Для мене Вашого авторитету знань було б достатньо, якби ви відповіли лишень одним словом ,,так,, або ,,ні,,.
 Тож, ще раз дякую за розгорнуті, змістовні відповіді на мої запитання.
Ви мені допомогли.
11.11.2023Автор
Видалено автором
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.