Доброго дня! Поки ніхто з експертів вам ще не розказав про вази, тоді спробую я- не експерт- представити свою версію(!), суто по клейму і вигляду. Це або Франція EDME SAMSON & Cie, якщо там всередині буква S, а не L, як мені здалося.
Дякую за Ваш коментар. Жбурляти камінням точно не буду) На рахунок другої версії - я її відкидаю повністю. Вази - зовсім не сучасні. Куплені в Європі. В родині жінки, в якої вони були куплені - вони зберігалися все її свідоме життя. Коли вона продавала свій будинок і всі речі з нього, там було багато старовинних речей, родина була достатньо заможною. Кріплення, яким зафіксована бронза з порцеляною, вже досить таки в іржавому стані. Ці фактори, на мою думку, нівелюють припущення про китайські підробки другої половини 20 століття.
На вазах всередині буква L(Вам не здалося). Вази складаються з трьох частин порцеляни(крім кришки). Всі вони в поєднанні з бронзою скручені між собою. На десятому фото зображено клеймо на кришці і на нижній частині порцеляни(ніжці). Там і там буква L. Якщо під кришкою клеймо видно одразу, то щоб побачити клеймо на ніжці, потрібно розкрутити всю вазу.
Честь ясновельможному паньству. Много-много лет назад в гостиные новорожденной буржуазии и недорезанной знати пробрался Ампир, который стиль такой. Дорого-богато, торжественно, золота много, картин непонятных с тетками и дядьками в разноцветные простыни замотанными или в широченных юбках и узких штанах в романтических позах сидящих. Наполеон опять же (не торт, а император. Хотя торт потом Кутузов придумал), соответствовать надо. Sèvres Porcelain очень старалась, фарфорчик штамповала, вазы там всякие , вот такие, чтобы на камин ставить. Но ведь не все могли купить себе такие вазы, те покупали попроще, других мануфактур, почти со знаменитым клеймом, ну почти.
По моему глубокому убеждению, это подделка под Севрскую мануфактуру ( фото оригинальных ваз я вам предоставила), Китай или мелкая фарфоровая европейская артель не суть важно. Изделие для разбогатевших лавочников, чтобы ставить на камин в гостиной и хвалиться перед другими такими же . Раньше сказали бы предмет мещанского быта, как ноддинг (китайский болванчик)
Что то подобное штамповала Lindnеr Роrzellаn (Гермaния) в 50- 60-е годы 20 вeкa. У нее было множество моделей ваз под старину вот с такими характерными ручками в виде бараньих голов. Металлические же части ваших ваз довольно грубоваты. Подпись Ватто с ошибкой (насколько я вижу на мониторе, вместо двух tt стоит lt) Затрудняюсь что то сказать. Однозначно делалось под Севрский фарфор, под их клеймо, с их модели. Кстати, еще очень похожее клеймо было у фирмы LOUIS LOURIOUX [later DESHOULIERES GROUP] (Foecy, France) - 1890s - 1920 гг
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.
Немає підключення до Інтернету. Перевірте з'єднання та натисніть "Повторити".