magdalina
magdalina
31 травня 2024, 22:16

Перочинный ножик , ножик перочинный.

Перочинный ножик , ножик перочинный.

Вітаю !!! Маю  такій дарунок на день народження. Точніше я сам  попросив мені подарувати  цей ніж.,  , бо скільки себе пам*ятаю він знаходився в шухляді письмового стола моєї бабусі. Належав він діду , чи то він його придбав на Ебазі , чі то привіз як торофей , чі може він є фамільною цінністю.  Але років 30 назад я його випросив в , як подарунок на іменіни . Але нажаль я не знаю , ні до якоі країні , ні до якого часу  , ні ступені рідкісності цого артіфакту І не не спромігся віднайти інформацію . Тому дуже вас прошу , (тих хто в темі) допоможіть будь ласка це з*ясувати . Можу сказати , що він прикрашенний перламутром , та сріблом (здаєтся,  давно перевіряв реагентом), має 30 лез - інструментів . Нижче додаю 3 фотографії.

Повідомлення
18
Відповіді: 0
31.05.2024Автор
на великому лезі клейма немає і мені здається що там ніде немає клейм. В тому і справа,  по клеймам було б легше... Але дякую за намагання допомогти
Відповіді: 1
01.06.2024Автор
Спасибо  proton777, вечером раскрою  поищу клеймо , не аби який труд все 30 лезвий открыть ,  предназначение некоторых я даже не знаю. Но могу сказать , что ножовка сложной конструкции словно из двух полотен  с загнутыми зубьями в одну и другую сторону. В детстве опробовал пили,т дерево как масло. Также есть 2 костяные  зубочистки .
09.06.2024Автор
Добрый вечер . Пересмотрел  все лезвия , порезался , но клейм нигде не нашел .   Еще раз пересчитал инструменты  всего 30 включая 2 зубочистки и маленький пинцет. Один инструмент , я отметил его,  мне с детства непонятен. Может кто знает , что это такое и для чего это маленькое зеркальце которое поворачивается  вокруг оси крепления?
Змінено автором 09.06.2024
09.06.2024Відповідь magdalina
медичне призначення .медичне дзеркало.  Це перевіряти помер пацієнт чи ні. Потіє не потіє. медичний ніж
скальпель, ланцет, бритва .
якщо немає клейма млже бути ніж невідомого майстра - павловський сталеслесарний район. кінець 19 ст плч 20
Відповіді: 1
09.06.2024
медичне призначення . Це перевіряти помер пацієнт чи ні. Потіє не потіє. медичний ніж скальпель, ланцет, бритва . 

якщо немає клейма млже бути ніж невідомого майстра - павловський сталеслесарний район. кінець 19 ст плч 20
10.06.2024Автор
Спасибо  большое proton777 . Просвятите меня пожалуйста , что такое   павловський сталеслесарний район . Где это географически ? Может ссылку какую то на историю    их  артелей.
10.06.2024Автор
Да и получается если нож скорее хирургический  , что ножовка  этот вовсе не для дерева... Хотя все  же похоже он много функциональный ,по моему, там есть ключ для завода часов ,  и две вилки ,. Фото дополнительные  тех лезвий что вы перечислили и д
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.