Повідомлення
17
24.06.2024
Добрий вечір, шановний Rak70. 
Малюнок-як на срібляниках Володимира, III типу, "перехідного варіанту", які карбувалися в першій половині 990-х років. Чи можна дізнатися провенанс - коли і де була піднята (назва району і найближчого поселення в межах декількох кілометрів)? Добре б подивитися на якісне фото гурту або місце зламу. Те, яке в темі - нечітко.
Має сенс витратити 200 гривень і подивитися пробу і домішки металів в пробірній палаті або, на худий кінець, на автомобільній розбраковуванні - зараз багато де є РФА.
З повагою
Змінено автором 24.06.2024
24.06.2024АвторВідповідь Akustika
Добрий вечір, шановний Rak70.  Малюнок-як на срібляниках Володимира, III типу, "перехідного варіанту", які карбувалися в першій половині 990-х років. Чи можна дізнатися провенанс - коли і де була піднята (назва району і найближчого поселення в межах декількох кілометрів)? Добре б подивитися на якісне фото гурту або місце зламу. Те, яке в темі - нечітко. Має сенс витратити 200 гривень і подивитися пробу і домішки металів в пробірній палаті або, на худий кінець, на автомобільній розбраковуванні - зараз багато де є РФА. З повагою
Дякую за підсказ, Чернігівський район!
Відповіді: 0
Відповіді: 1
25.06.2024
Дякую, поставив лайк.
Схоже, що це ще один екземпляр від цієї штемпельної пари. Це один з літерних № 119 по Корпусу Сотникової. До речі, теж знайдений на Чернігівщині понад 10 років тому. Думаю, враховуючи недавні торги схожою монети, - https://violity.com/ru/116768171-sriblyanik-volodimira-velikogo-3-tipu  можна очікувати близько 40...55+ тисяч гривень. 
Все ж, якщо можна, будь ласка, озвучте село в межах 5 км від місця знахідки. І коли це сталося - цього року? 
З повагою
25.06.2024Відповідь Akustika
І добре б побачити додаткові фото побільше розміром.
Вітаю. Ви такий наівний, просите вказати село +/- 5 км. На місці пошуківця я б і 10 км зону не вказав би. Цей район був в окупації. Зараз мало де там можно копати. З повагою.
25.06.2024Відповідь Sro4no4
Це ви такий наївний і абсолютно не знаєте математики. Площа кола радіусом 10 км дорівнює більше 314 квадратних кілометрів. Це фактично площа всієї країни Мальта. Або Ліхтенштейну, Сан-Марино, Тувалу, Науру, Монако і Ватикану, разом узятих, плюс ще одне Сан-Марино на додачу. Ви і за 10 років пошуків стільки не зможете території цілком перевірити металодетектором. Імовірність знайти ямку, де була знайдена монета, я навіть вважати не стану. Тим більше, що ямки покладається закопувати.
Тому для винахідника дати інформацію про вибите місце, значить абсолютно нічим не ризикувати. А я просто поставлю крапку на карту, мені такої точності (в кілька кілометрів) цілком вистачить. 
Для збереження історії країни цього достатньо.
З повагою
26.06.2024Відповідь Akustika
Це ви такий наївний і абсолютно не знаєте математики. Площа кола радіусом 10 км дорівнює більше 314 квадратних кілометрів. Це фактично площа всієї країни Мальта. Або Ліхтенштейну, Сан-Марино, Тувалу, Науру, Монако і Ватикану, разом узятих, плюс ще одне Сан-Марино на додачу. Ви і за 10 років пошуків стільки не зможете території цілком перевірити металодетектором. Імовірність знайти ямку, де була знайдена монета, я навіть вважати не стану. Тим більше, що ямки покладається закопувати. Тому для винахідника дати інформацію про вибите місце, значить абсолютно нічим не ризикувати. А я просто поставлю крапку на карту, мені такої точності (в кілька кілометрів) цілком вистачить.  Для збереження історії країни цього достатньо. З повагою
Вітаю. Ви до речі начітані добре. А вітатися вас так і не навчили.
22.10.2024Відповідь Sro4no4
Тебя , мальчик, забыли спросить как кому себя вести. Ты никогда ее станешь таким спецом как он . Копай ото молча и не лезь во взрослые разговоры
23.10.2024Відповідь Begemot
78.53 км кв. На 4  забыли разделить. Решили в рыцари лопаты податься, коллега?
Зачем делить на четыре я так и не понял. :) 
Похоже, что Вы путаете радиус с диаметром. Посмотрите внимательнее на мою цитату.
Мне лопата уже не по возрасту. Больше приспособлен к шариковым ручкам и карандашам. Моё дело - фиксация и аналитика. Сберечь историю. Даже если некоторые артефакты со временем будут утрачены...
А копарям - низкий поклон, потому что это они нелёгким трудом добывают нам материал для исследования и коллекционирования.  
С уважением
Відповіді: 3
23.10.2024
Доброго вечора, мене завжди дивує спроба комрадів приховати місце знахідки чогось цікавого, обізнані експерти для наукових праць просять хочаб приблизний населений пункт, думають що назве і на завтра в тому напрямку вийде 500 пошуківців, і за пару годин знайдуть його небиту схованку, 10 років займаюсь пошуковим хоббі, і як ТС теж з Чернігівщини, по моїх слідах находили срібляник а мені поки жодного не трапилось , знаю місця , де в радіусі навіть 3 км. Є 6-7 точок де були знайдені монети КР і риють їх кожен рік, і зі свого досвіду знаю що навіть вкажу точку до 100 метрів, це нічого не дасть комусь з пошуківців, в принципі так і роблю, показую - копайте поки не побили дисками, і в результаті тільки оплавки та маленькі уламочки, а бува сам заїду, і ратрік підійму, після 100 пошуківців
23.10.2024
Колись мною була знайдена стулка енколпіону, потім пройшлося по тому місцю орда , як каже поважний Begemot , лицарів лопат , а через рік на тому ж місці знайшов другу, бува і таке
23.10.2024
До чого я все це - вважаю що навіть вказане найближче село біля якого знайдений артефакт буде ближче навіть одного - двох км . погоди для володаря знахідки не зробить, а для науки та історії буде величезним плюсом. З повагою до всіх
23.10.2024Відповідь Nadyuha21
Розумієте.... Як би то так зформулювати думку?... Є люди, у яких основним питанням життя є - "а скіко то стОїть?". А є інші, які думають: "що залишу після себе?" І, як правило (на превеликий жаль), між такими людьми прірва. 
 Я багато думав над цим питанням. Чому так? Аналізував, зпівставляв. І знаєте, який висновок сам собі отримав? Все геніальне - просте. ОСВІТА!!!
Змінено автором 23.10.2024
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.