Прошу думку експертів на рахунок ціни для ціє 50 коп 1992 аверс-аверс (Луганськ). Дякую за допомогу.
Надіслати звернення на тему
50 коп 1992 аверс-аверс
50 коп 1992 аверс-аверс
Повідомити про коментар
Ваше звернення надіслано
Ви вже надсилали звернення
Видалити повідомлення від ?
Особисто мною, тут, на Віоліті були продані, не пам"ятаю, десь штук 7-8 2-х копійчаних монет віготовленних в латуні на заготовках 10 копіячних...а також бутерброди Аверс- аверс та Реверс- реверс.. приблизно у 2011-2012 роках за ціною приблизно 50 дол. за штуку... Тобто , на той час у 90-х роках виготовлення таких монет не було чимось, таким. що заслуговувало уваги, а так, баловство...а виготовлялись під заказ з будь якого металлу, який можно було знайти в цехах заводу ім. Леніна, на терріторіі якого і був розташований ЛМД..Особисто бачив и держав в руках гривні з міді. алюмінію, срібла( була в мене)..а також різні фантазіі..Під заказ виготовлялись монети з розворотами в співвідношенні аверс-реверс 90, 180 та 270 градусів..Так що, якщо і зустрінуться такі, щоб знали звідки вони вийшли..
50 копеек 1992 г. Аверс-Аверс
"В книзі А.С. Люлько, до речі, моім давнім другом описано виготовлення так званих " сувенірів"..."
Якщо притримуватись класифікації, прийнятої на цей час на Віоліті, то це не сувенір, а хуліганка. А, можливо, і технологічна проба. Що до А.С. Люлько, то він не використовує в своїй книжці таких термінів, як сувенір, а також і хуліганка, а використовує термін «ВИНИЛИ» ( в російський транскрипції) - в усякому разі в тій книжці, що є у мене. При цьому до них він відносить ті вироби, які тепер в більшості признаються знову таки хуліганками.В котрий раз звертаю увагу, що чіткого визначення термінів «сувенір» і «хуліганка», таких, що були би загальноприйняті серед колекціонерів цієї тематики, на мій погляд не існує.
Так от "ВИНИЛИ". це абревеатура так званоЇ " творчоЇ группи" людей які займалися виготовленням та реалізацією монет и названа вона від початкових імен ВИ(талийй, НИ(колай) і вибачте за давністю часу забув хто ще входив у цю группу...Николай виготовляв на МД, а Виталий росповсюджував...Це те що я знав...Можливо були інші в них схеми, не берусь стверджувати, та й багато забулося за давністю часу....
Чи Ви чули від самого Люлька, що мова про трьох людей, і що ВИ і НИ – це не ініціали (що означає ПЕРШІ літери), а саме скорочення імен? Чи це тільки Ваша версія?
Гривня в сріблі робилась з полтиників 1924 року.так що там 900 проба, щоб знали...На токарном верстаті різався кругляк і тоді карбувалась монета...
Ще пригадав, у приватній бесіді, Люлько поділився думкою..У нього була думка викарбувати повний набір монетУкрїни в сріблі і золоті, і подарувати першим особам УкраЇни. але крім розмов ця ідея не пішла....Якось так...
Как стать Антикваром Сторінка чоловіка і автора книги" Как стать...." який і був одним з тих, хто входив до цієї группи ВИНИЛ..