Kolanp
Kolanp
6 серпня 2024, 00:04

Допоможіть вибрати перший металошукач

Допоможіть вибрати перший металошукач

Добрий день, давно хотів купити металошукач і нарешті почав вибирати який мені підійде найліпше. Поки що зупинився на двох екземплярах Nokta Marko Simplex+ і Fortuna M3 PL. Знаю що нокта приблизно в два рази більше коштує. В цьому і питання, чи потрібно найпершим металошукачем брати нокту або фортуна краще підійде? Можливо у вас є свої варіанти?

Повідомлення
68
06.08.2024
Вітання від полуночника
Бери той на який хвата грошей.в кредит не лізь....всі поля заорані пошти на метр...між вибором сімплекс і фортуна.узяв би б/у сімплекс за 7000-8000 грн...всякі там шняги .по типу навушників.та подарків все то груз ...фортуна будеш постійно з нею ковирятись...у сімплексі+не сподобалось що співпадали частоти з піно.і мд починав турецький марш. І ще різниця що сімплекс можна продати без великих втрат.а то й плюсом...з гарретів можна брати все.але то прибори для професіоналів.....де роль грає не сам прибор.а чуйка оператора...ну типа так...борсуку не довіряю..сильно він у землю вдарився
Відповіді: 0
Відповіді: 1
06.08.2024
У мене постала така ж проблема)). Квазар мій вже не витягує мої забаганки)). Потрохи начинаю думати, що далі), що взяти на заміну. Але я так привик за роки до його озвучки, що хочу детектор з подібною. 
Я на VDI мало дивлюсь, звук головний для мене. Я десь відрізняю зо шісь тонів лише по чорному металу на слух. Поки дивлюсь на тьорку про. Але не влаштовує, що катушку проблемно буде міняти. 
Для мене головне, щоб при проводці, прибор не видавав нієдиного писку, поки під ним не зявиться якийсь метал.
06.08.2024Відповідь ixtiandr
Ні єдиного писку таких приборів живих нема...є тільки вмерші...всі пищать і деуси-шмеуси і майлаби ...всі...вихід один зменшувати глибину...а по сухій оранці вообще жесть...
06.08.2024Відповідь ixtiandr
У мене постала така ж проблема)). Квазар мій вже не витягує мої забаганки)). Потрохи начинаю думати, що далі), що взяти на заміну. Але я так привик за роки до його озвучки, що хочу детектор з подібною.  Я на VDI мало дивлюсь, звук головний для мене. Я десь відрізняю зо шісь тонів лише по чорному металу на слух. Поки дивлюсь на тьорку про. Але не влаштовує, що катушку проблемно буде міняти.  Для мене головне, щоб при проводці, прибор не видавав нієдиного писку, поки під ним не зявиться якийсь метал.
на яку суму розраховуєте?
Відповіді: 2
06.08.2024
Я зі своїм Квазаром іду по лісі, не реагує ні на траву, ні на ожину, ні на молодняк дерев. Хіба  щось грубоньке зачиплю, може ,,всхлипнути,, трошки
Змінено автором 06.08.2024
06.08.2024
Якщо вас дійсно цікавить наше хобі,і думаєте довго в ньому бути,відразу купуйте фірмовий і на який хватить грошей.Ні в якому разі не купуйте саморобні типу Фортуна,Квазар б/в!Якщо все-таки надумаєтесь "самопала",то тільки нового і в відомого майстра,їх в Україні одиниці.
Якщо найдете 11-12 тис. можна б/в на гарантії взяти Minelab X-Terra Pro,чудовий апарат,для пошуківця.
06.08.2024
Присоединяюсь к камрадам которые говорят не брать самоделки. Хоть от мастера, хоть от ломастера. Берите заводской тот на который хватит бюджета. Как вариант аська, и кайфонете, и если хобби не зайдет всегда за те же деньги сможете продать (говорю про б/у). Даже если ася сломается, там самый дорогой ремонт это экран 1500 гривен кажись.
Для початку не беріть велику катуху (буде проблема з локалізацією дрібних цілей) і зверніть увагу на масу металошукача. З не привички за 4-5 годин рука буде відвалюватись. Можливо є знайомі в яких є металошукачі, попросіть взяти вас на коп. Покопаєте пару годин бухарські денарії і шрапнель - розуму наберетесь.
06.08.2024
Доброго дня. В мене є два апарата х-тера 705 з котушкою Марс діскавері 18Гц і х-тера про. Судячи зі свого досвіду х-тера про  кращий від 705.
06.08.2024Відповідь olyakurylo
я мав тьорку більше пяти років,була одна штатна поломка прибора ,це динамік відпадає,і штекер...хочу почути коментарі про терру про,в порівнянні з 705
06.08.2024Відповідь poljanyn
Вона не фонить немає лишніх звуків в порівнянні з 705 коли ходиш по стерні по траві чи в лісі, набагато зручніше ходити і дуже добре чіпляє сигнали особливо дрібні монети. Через пів року використання апарату він поламався, я відправив його на сервіс, мені сказали що кнопки позалипали, він не ремонтується і відправили мені новий апарат попросили кнопки сильно не нажимати . А 705 в мене з 2018р з нею дуже багато ходив і розумію що х-тера про краща.
06.08.2024Відповідь olyakurylo
дивно, маю Терру-50 з 2008р та 705ту, на обох ходжу на максимумі та всих металах, на 18,75 - немає ніяких лишніх сигналів, тихі, глибокі МД.
Bob125295
07.08.2024Відповідь olyakurylo
Доброго дня. В мене є два апарата х-тера 705 з котушкою Марс діскавері 18Гц і х-тера про. Судячи зі свого досвіду х-тера про  кращий від 705.
...конєшно повинен бути кращим, все ж таки різниця у віці  14 (чотирнадцять!)  рочків  ))
06.08.2024
Як для початківця, я би радив взяти металошукач Minelab Vanquish 540. Класний мультичастотний апарат, легкий з гарною дискримінаціею цілей.
07.08.2024Відповідь Kopartel
Думаю купити цей 540...у вас штанга нова чи старого зразку...і чи є функція слабих сигналів глибоких цілей по типу деуса
Змінено автором 07.08.2024
06.08.2024Відповідь YuliyaI
всі аськи це скриті професійні прибори,які повинні мати всі поважаючі себе шукачі скарбів...в мене 250 +нел тор,та основний д.1
Змінено автором 06.08.2024
06.08.2024
Звичайно сімплекс.  З фортуною не кожен профі справиться)) особливо налаштовувати на графітний камінь)) тим більше що фортуна може попастися нульова, бо збираються вони в домашніх умовах різними майстрами. Так що  фортуна не раджу.  Знайди в неті бурсука він тобі порадить металошукач
06.08.2024Відповідь Client632696
Звичайно сімплекс.  З фортуною не кожен профі справиться)) особливо налаштовувати на графітний камінь)) тим більше що фортуна може попастися нульова, бо збираються вони в домашніх умовах різними майстрами. Так що  фортуна не раджу.  Знайди в неті бурсука він тобі порадить металошукач
Борсук продаван і радить те,що йому треба продати.Почне плести що на кожну область окремий мд треба купувати)))
Не раджу з ним мати справу,і ціни у них накручені.Краще напряму в D.A.S. брати...
06.08.2024
Бери евроаську 350 простий та зрозумiлий прибор, бо отi всi професiйнi зведуть тебе з розуму i кинеш його завтра, а потiм коли пiдучишся вiзьмеш улюлюкалку. Ще недорого i добре терка 705, для початку це норм варiант. Удачi.
07.08.2024
Не Майнлаб, не Нокту. Распиареные мультики. В приборе важно размер датчика и ток, который на него подаётся. Ищите прибор с датчиком минимум 11 дюймов и выносным питанием ( Маска, Аська,Фишер  и т.д.)Не даст телефонный аккум хороший ток на катуху. Из Асек евро или 400. Для начала, по цене, можно и 250. Хороший монетник. Слабо с металопластикой. Маски б/у 7-12 тыс. Маска сбаласированый прибор с хорошим откликом и глубиной. При своем весе им легче работать по срав с др. Фортуна свои 5 коп СССР на 30 см с12 датчиком тянет, но 90 % вляпаетесь в говносборку, соотв вечный гемор  с настройкой и феритом. Из самопалов хвалят Тесей, но там нету мультиков. Не берите прибор с кучей програм, половина- разводняк. Понравится занятие -  там вы уже будете знать, какой Вам прибор нужен.
07.08.2024Відповідь Client720248
Не згоден з вами. Користуюся легендою вже 3 роки хороший мд. Відсіює шмурдяк на 5+, дрібні цілі баче дуже добре на хорошій глибині в чорноземі
07.08.2024Відповідь Client632696
Не згоден з вами. Користуюся легендою вже 3 роки хороший мд. Відсіює шмурдяк на 5+, дрібні цілі баче дуже добре на хорошій глибині в чорноземі
Согласен. Но цена...
07.08.2024Відповідь Client632696
Користувався рік Легендою,найнестабільнішого і примхливого до грунту прилада ще не зустрічав))Перед нею був Фішер75 блек.Продав і взяв Д2 і Еквінокс 800.Земля і небо))
Нікому не раджу Легенду з тих пір.Всі мої знайомі теж її позбували.Турецька реклама і більш нічого і вкрадена в Мінелаб мульти айкю)))
07.08.2024Відповідь Zviagel
Користувався рік Легендою,найнестабільнішого і примхливого до грунту прилада ще не зустрічав))Перед нею був Фішер75 блек.Продав і взяв Д2 і Еквінокс 800.Земля і небо)) Нікому не раджу Легенду з тих пір.Всі мої знайомі теж її позбували.Турецька реклама і більш нічого і вкрадена в Мінелаб мульти айкю)))
На новій прошивці? В мене зі стабільністю все гаразд. Потрібно підлаштовувати і все буде ок. Звичайно для новачка трохи заскладний. До цього був у мене віник 600 то легенда буде краща
07.08.2024Відповідь Kolanp
Привіт, що думаєте про TX850?
Китаец. Сталкиваться не приходилось. Нужно смотреть обзоры. Думаю, средний прибор сомнительного качества. Тяжело будет потом продать
07.08.2024
Терки и  минелабы - 
Проверено годами...
Можно шо нибудь одно...
Но не самую дешёвую в линейке с порезанными функциями и полифонией
Успехов...
Б/ у - то ж подойдет если не ухайдоканая
07.08.2024
Опираюсь на полифонию - чем шире спектр ( разнообразие звука сигналов)... тем проще не копать шмурдяк...
...можа и вслепую или в темную  махать...
Кому как...
Если руки чешутся покопать...сильно
Мирного неба...
07.08.2024Відповідь poljanyn
Хтось вже має терру про еліт..стоє тих грошей чи ні
В Ютюбе есть кацап Иван Краузе. Тестирует приборы на своем полигоне. Кажется, был у него элит, и, вроде, удивил...
07.08.2024
Краще сімплекс бу взяти. І дешевше і як зайде. В офіційних магазинах є прилади бу з гарантією, пошукайте. Але тут як подивитися: Нокта на акумулятор, якого можна потім не знайти а фортуна на батарейки, які є повсюди.
08.08.2024Відповідь Kolanp
Я б не радив. З досвіду вживана техніка буває з дефектами, тому переважно її і продають. В магазинах перед продажем її тестують хоча б. Як варіант, якщо з рук, то поїхати, деньок покопати і якщо все добре, то й придбати. Я прихильник нових речей з гарантією від року.
08.08.2024
Не перший рік хожу з самопалами , сміло можу рекомендувати Whites від Ніксат ,ходив з ним роки 3-4 за цей час було 2 поломки ,випав роз'єм і обирвало шнур на катухі , монети гарно ловить денга з штика брав, і металопластику теж не погано чіпляє,аськи курять в стороні.Була і фортуна не рекомендую ,дуже гемора багато і важка в настройках ,точно не для новачка.
08.08.2024
Ася250 после 350 за 10 лет 0 поломок.Грязь дождь не помеха. На поселухах уделывал Деусы и Лабы. Динарики так и сыпались но с крестами проблема. Катуха Нел потом Дейка . Сейчас перешел на Терку 705. Класика она и в Африке безотказна и проста.
09.08.2024Відповідь poljanyn
Рекомендую.перезвонити по цьому приладу.на лопату.сом.юа
Що там можуть запропонувати, чи чимось допомогти по vanquish 540?
Змінено автором 09.08.2024
09.08.2024Знавець
Здравствуйте, уважаемые форумчане! Серьёзные у вас тут ,,споры,,. Моё мнение, если хотите. Я занимаюсь продажей МД уже более 20 лет. По статистике-сначала берут АСьку / и правильно делают /, если недостаточно финансов на прибор более высокого класса. АСька быстро окупается, если серьёзно заниматься поиском. Потом приезжают те же люди и берут уже профессиональней прибор-Майнлаб, Деус и пр.  А АСьку оставляют у себя /это я им так советую/. Прибор должен быть в запасе, тем более, если поездка намечается не на один день. АСька -рабочая лошадка, особенно с доп. катушкой, большего размера. Если у человека получше с финансами, я советую брать уже ближе к профессиональным или совсем профи/это новичкам/. Всё зависит от искателя.  Обращайтесь, если что. На все приборы официальная гарантия. Всем удачи!
09.08.2024Знавець
Расскажу вам две реальные истории с покупкой приборов у меня. 1. По тел. со мной вел переговоры парень, который хотел приобрести проф. прибор, но жена, когда узнала сколько он стоит, активно воспротивилась. Он сказал ей, что едем за АСЬКОЙ. Мне сказал, что едет за Майнлабом/ около 1000 у.е/. Не помню за каким, конкретно. Это было лет 5-6 назад. Приехали. Говорим по АСЬКУ. Жена поняла, что будет куплена АСЬКА, сказала, что пошла в машину. Мы по быстрому оформили всё и они уехали. Не знаю, что было дальше. Прибор был куплен в районе 1000 у.е.
2. Приезжает пара /муж с женой/ . Уже постарше первой пары /это, конечно, не в один и тот же день/. Говорим с мужем при жене об АСЬКЕ. Всё, он готов купить. Вклинивается его жена. Спрашивает цену. Потом говорит мужу: ,, Бери уже сразу проф. прибор, чтобы не тратиться лишний раз,, . И они купили прибор более, чем за 1000 у.е. Вот такие реальные ,, сказки малята,, /дед Панас/
09.08.2024Знавець
Да не, это уже слишком. Тогда надо жену приобщить, заинтересовать поиском. Рассказать, сколько ещё кладов не выкопанных. Дать ей в руки АСЬКУ.
10.08.2024
Питання Знавцю
Чому наприклад тьорка про у нас біля 15 т. , а поляцький ,,мілітарі,,  пропонує з бескоштовною доставкою за 12 з копіками. 
  В районі 3т. у нас беруть за гарантійне обслуговування?
Не знаю чи з гарантією поляки відсилають. Та не суть, всерівно по гарантії гратись не буду з пересилом.
Але питання залишається, чому у них дешевше?
10.08.2024ЗнавецьВідповідь ixtiandr
Да, Вы правильно разобрались в разнице цены-гарантийное обслуживание. Но это не говорит о том, что 3т-это чисто надбавка за обслуживание.Сюда входит транспортные расходы, растаможка и пр. Но гар. обслуживание-основное, конечно.
10.08.2024
якщо печінка і почки здорові...найкращий варіант у наш час це детектор Крокодил він же говорун гарретт тджа 2500 з котушкою нел і антена..мав такого,то є макіна..
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.