Dimuch9_9
Dimuch9_9
13 серпня 2024, 17:59

Поділіться досвідом у колекціонуванні нагород США чи їх копій

Поділіться досвідом у колекціонуванні нагород США чи їх копій

Не так давно я зацікавився нагородами США. На Віоліті благо їх вистачає, але раз на раз не приходиться, і інші аукціони України у цьому випадку не краще. Якщо чогось не буде тут, то де інде годі і шукати. Ринок радянських нагород, а тим паче їх копій ну просто величезний, тільки на Віоліті їх тисячі, а на відомому китайському маркетплейсі (всі і так здогадались на якому, не хочу порушувати правила назвами) їх можна купувати хоч кілограмами, а митниця не має жодних претензій до сувенірних медальок з пластику чи жесті, але як бути з США і їх медальками? Чи проблематичним є ввезення до України нагород армії США, особливо справжніх, куплених безпосередньо у американців? Бо коли читаєш різноманітні правила, усі ці критерії у купи посередників і вже наших поштових сервісів, у яких немає якоїсь конкретики стосовно нагород, стає якось не по собі від кількості питань. У кого який досвід? 

Повідомлення
2
17.01, 21:55
Міцного здоров'я! Радий що є інші колекціонери американських нагород, насправді нас не так багато як здається.
Особисто я до повномаштабного шукав нагороди на "америконському олх", ціни на деякі дорожчі ніж у нас із за різниці попиту, але там можна знайти більш рідкісні. Із мінусів: у сайта не дуже якісна тех.підтримка, конвертація валют при купівлі, не легко найти комунікабельних продавців, описи лотів часто не відповідають дійсності, доставка в Україну не дешева і довготривали, часто відстежувати відправлення не вдається. Загалом коли знайшов хороших продавців купляв у них тільки. Наразі відправляти в Україну ніхто не хоче, тому поки думаю здійснювати там покупки проблематично. Стосовно митниці: більшість посилок у нас відкривали, складали акти, але ніколи з цим проблем не було. Адресу я вказував укрпошти, з ними також проблем не виникало. Стосовно американського законодавства не можна купити певні нагороди, наприклад "Пурпурове серце" якщо на нього немає відповідного документа що це колекційна річ, але буває що і з нею закордон не хочуть відправляти, також не можна пересилати речі яким більше 100 років, наприклад посилку в якій була союзницька медаль перемоги США в ПСВ відправили назад продавцю.
Також траплялись іноді нагороди США у продавців з Європи, там їх купляти було легше і вигідніше бо доставка невеличкої посилки обходилась приблизно в 10-15 євро.
Ще зустрічав нагороди на зльотах коллекціонерів в Києві, але це теж було до 2022 року.
Стосовно інформації по нагородам раджу шукати на іноземних форумах, на наших ресурсах інформації мало. Я зазвичай шукаю оригінальну назву нагороди наприклад "Distinguished Service Cross (DSC)" і по ній шукаю інформацію.
Ще хочу поділитись одним нюансом: в США є декілька виробників які мають право виготовляти і продавати нагороди, наприклад "Vanguard" на їх сайті можна знайти нагороди періоду 2-ї світової, вони не є копіями, але відрізняються вид тих які випускались в той період. Я стараюсь збирати саме автентичні нагороди, але бегато хто не відрізняє нові випуски від старих тому можуть продавати таку як оригінальну тогочасну відзнаку.
Змінено автором 17.01, 22:01
Відповіді: 0
07.02, 23:16
Вітаю. Найбільше з американців мені подобались медалі за громадянську війну та індіанські війни.  Хотілося знайти справжні (з номером на гурті) Вони навіть візуально від ширпотреба відрізняються. Років вісім тому трапились на ібеї зразу обидві на одного з паперами та фото кавалера у ті роки й пізніше. СПРАВЖНІ. У рідному зборі. Просили 5 тис доларів. З мрією довелось попрощатись ))
Відповіді: 0
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.