Не так давно я зацікавився нагородами США. На Віоліті благо їх вистачає, але раз на раз не приходиться, і інші аукціони України у цьому випадку не краще. Якщо чогось не буде тут, то де інде годі і шукати. Ринок радянських нагород, а тим паче їх копій ну просто величезний, тільки на Віоліті їх тисячі, а на відомому китайському маркетплейсі (всі і так здогадались на якому, не хочу порушувати правила назвами) їх можна купувати хоч кілограмами, а митниця не має жодних претензій до сувенірних медальок з пластику чи жесті, але як бути з США і їх медальками? Чи проблематичним є ввезення до України нагород армії США, особливо справжніх, куплених безпосередньо у американців? Бо коли читаєш різноманітні правила, усі ці критерії у купи посередників і вже наших поштових сервісів, у яких немає якоїсь конкретики стосовно нагород, стає якось не по собі від кількості питань. У кого який досвід?

13 серпня 2024, 17:59
Поділіться досвідом у колекціонуванні нагород США чи їх копій
Поділіться досвідом у колекціонуванні нагород США чи їх копій
Особисто я до повномаштабного шукав нагороди на "америконському олх", ціни на деякі дорожчі ніж у нас із за різниці попиту, але там можна знайти більш рідкісні. Із мінусів: у сайта не дуже якісна тех.підтримка, конвертація валют при купівлі, не легко найти комунікабельних продавців, описи лотів часто не відповідають дійсності, доставка в Україну не дешева і довготривали, часто відстежувати відправлення не вдається. Загалом коли знайшов хороших продавців купляв у них тільки. Наразі відправляти в Україну ніхто не хоче, тому поки думаю здійснювати там покупки проблематично. Стосовно митниці: більшість посилок у нас відкривали, складали акти, але ніколи з цим проблем не було. Адресу я вказував укрпошти, з ними також проблем не виникало. Стосовно американського законодавства не можна купити певні нагороди, наприклад "Пурпурове серце" якщо на нього немає відповідного документа що це колекційна річ, але буває що і з нею закордон не хочуть відправляти, також не можна пересилати речі яким більше 100 років, наприклад посилку в якій була союзницька медаль перемоги США в ПСВ відправили назад продавцю.
Також траплялись іноді нагороди США у продавців з Європи, там їх купляти було легше і вигідніше бо доставка невеличкої посилки обходилась приблизно в 10-15 євро.
Ще зустрічав нагороди на зльотах коллекціонерів в Києві, але це теж було до 2022 року.
Стосовно інформації по нагородам раджу шукати на іноземних форумах, на наших ресурсах інформації мало. Я зазвичай шукаю оригінальну назву нагороди наприклад "Distinguished Service Cross (DSC)" і по ній шукаю інформацію.
Ще хочу поділитись одним нюансом: в США є декілька виробників які мають право виготовляти і продавати нагороди, наприклад "Vanguard" на їх сайті можна знайти нагороди періоду 2-ї світової, вони не є копіями, але відрізняються вид тих які випускались в той період. Я стараюсь збирати саме автентичні нагороди, але бегато хто не відрізняє нові випуски від старих тому можуть продавати таку як оригінальну тогочасну відзнаку.