Igareshka
Igareshka
26 жовтня 2024, 20:35

Золотой камень или не повезло?! Помогите с определением

Золотой камень или не повезло?! Помогите с определением
Доброго времени суток! Нашёл камень непонятного для меня происхождения , хотелось бы узнать что это , стоит он внимания или можно поставить в сервант возле свадебного сервиза и бабушкиного хрусталя ?! 

Повідомлення
127
Відповіді: 0
Відповіді: 1
27.10.2024
Как по мне камень не особо оценят на аукционе. Красивый пирит в кремнии или хрустале Ну либо в чистом кристаллическом виде. 
А так наверно лучше будет смотреться среди бабушкиного хрусталя
27.10.2024
Проще всего отвезти камни к ребятам которые занимаются скупкой катализаторов. У них есть прибор , пусть выстрелят в камень. Тогда все станет на свои места. 
С ув!
28.10.2024АвторВідповідь REMISSION
Проще всего отвезти камни к ребятам которые занимаются скупкой катализаторов. У них есть прибор , пусть выстрелят в камень. Тогда все станет на свои места.  С ув!
Интересный вариант, спасибо! Надо будет попробовать! )
Відповіді: 2
28.10.2024АвторВідповідь seyatel
Повезло однозначно бо камень гарний навіть якщо не золото,бо вірогідність такої золотої жили в нас равна 0 хоча в Карпатах є .
Я его не выкапывал , просто нашёл, откуда он понятия не имею и узнать тоже никак!(
28.10.2024
Самий простий і безкоштовний спосіб  взнати це відколупати невеличкий шматочок жовтої речовини положить на металеву поверхню та вдарте легенько молоточком якщо золото воно по м'якості та ковкості як свинець якщо просто розсипеця це якийсь мінерал .
28.10.2024Відповідь seyatel
Якщо проектується залишиться металевий кружечок ось його можна і йодом перевірити а якщо розсиплеться то точно не золото.
Вибачте прокується
28.10.2024
Ще є більш гуманний спосіб це гідростатичне зважування судячи з фото мінерал кварц плотність 2,2-2,4 якщо гідростатичне зважування покаже плотність більшу за 4 можно вже радіти там є металл якщо  більшу за 7 точно золотосодержащая жила
Відповіді: 5
29.10.2024Відповідь seyatel
18 золото 2 кварц среднее 10 с учётом неполного насыщения 7-8
А вообще отталкиваюсь от пирита 5,5 все что тяжелее может содержать ценные металлы или хоть какие то металлы.
28.10.2024
Ані йод ані пробнік на золото не покажуть достовірний результат в породі бо зазвичай навколо вкраплень золота багато вкраплень менш благородних металів які і будуть давати негативну реакцію
28.10.2024
Ну а судячи з 1 фото где четко вбачно зелений колір оксіду меді це скоріш за все так званий ,,халк,,або латунь самородна медь з домішками цинку та срібла.
28.10.2024
В мене є шмат піріту золотого кольору та я вже неодноразово прикалувався з родичів та друзів видаючи його за золото потім звісно ж розповідав так що окрім вас ніхто не знає що то не золото .
29.10.2024
беріть невеличкий кусочок і на екпертизу  до Квасніци в  київський інститут мінералогії Семененка, або в Національний науково-природничий музей, на кафедру(відділ) мінералогії. А то будете довго визначатись що  вас за мідна руда, Халькопірит чи яка інша..
30.10.2024Відповідь Igareshka
А ще потужніше те (дякую за наводку шановному seyatel), що колись в Австралії, знаючи про існування золотої обманки, прийняли за неї справжній мінерал золота - калаверит, та пустили на устілку для доріг замість щебня, а потім, коли дізналися, що там є золото, розвокупавил ті дороги))
29.10.2024
Та я вже про піріт писав але ж чоловік хоче докопатись до ,,істіни,,авось. І це з урахуванням що більшість золота в жилах мае нано розміри меньше 1 мм
29.10.2024АвторВідповідь seyatel
Та я вже про піріт писав але ж чоловік хоче докопатись до ,,істіни,,авось. І це з урахуванням що більшість золота в жилах мае нано розміри меньше 1 мм
Этот камень у меня уже больше года , просто нарвался на него при уборке и решил узнать что он может! Я уже понял что он ничего не может😅 , но тема интересная оказалась !
29.10.2024Відповідь Igareshka
Этот камень у меня уже больше года , просто нарвался на него при уборке и решил узнать что он может! Я уже понял что он ничего не может😅 , но тема интересная оказалась !
Та зважте у воді у підвішеному стані і все одразу буде зрозуміло всім цікаво якаж в нього щільність і що воно таке.
29.10.2024
Ще трохи і автору теми запропонують вивчитися на геолога та зробити масс-спектрометричний аналіз, нуащо, треба ж загадку тисячоліття розв'язати, в кінці-то кінців!
29.10.2024
Там все набагато прстіше аніж із цим шматком каміння.Об'еми давно розвідані від 2,5 до 15 грам на кубічний метр. Купуєш обогачувальне  обладнання на 500000 USD лицензия 100000usd наймаєш людей і отримуєш свои 50 грам на день 100 відсотково.
29.10.2024АвторВідповідь seyatel
Шановний авторе що там зі зважуванням або з молоточком або з реагентами хоч щось пробували?Чи як?
Не совсем понял как его надо взвесить? Вы писали что надо в воде взвесить , этот момент непонятен !?!
29.10.2024
Возьмите кусок минерала привяжите нитку.В емкость больше минерала наберите воды поставьте на весы обнулите весы тара .Опустите минерал в воду чтобы он не касался стенок и дна сосуда и запишите вес. Вес минерала разделите на вес в воде получите плотность.
29.10.2024
Привіт! берете посудину ,таку щоб в неї зміг би вільно  поміститися ваш камінь,наливаєте туди води ,знову ж таки,щоб вона змогла закрити ввесь камінь,ставите на ваги (віса),зважуєте і записуєте показник,потім вяжете на шнурок камінь і опускаєте в посудину з водою яка стоїть на вагах,та так щоб він не торкався ні дна ні стінок і ввесь закрився водою,поміняється показник в більшу сторону,від нього віднімаєте раніше отриманий менший і отримуєте - обєм вашого камінця, потім загальну вагу -ділите на знайдений обєм ,це і буде - питома вага (густина,щільність) в (гр/см3),добудеш золото-поділишся.
Змінено автором 29.10.2024
30.10.2024
Дякую шановний Docadept за навідне питання про щільність  після чого я й замислився а чи незабагата щільність для угля 4,7 відколов невидимий шматочок 2,3 г ізмельчил та закинув в азотку прокіп'ятив злив залив царем дав розчинитись додав сульфамінку та виділив залізним купоросом маю такий результат десь 0,1-0,15 грам
30.10.2024Відповідь seyatel
Дякую шановний Docadept за навідне питання про щільність  після чого я й замислився а чи незабагата щільність для угля 4,7 відколов невидимий шматочок 2,3 г ізмельчил та закинув в азотку прокіп'ятив злив залив царем дав розчинитись додав сульфамінку та виділив залізним купоросом маю такий результат десь 0,1-0,15 грам
Саме таким чином перевіряється наявність тих чи інших металів у породі з азоткі почергово виділяються метали срібло й нижче з царя платінова группа окрім палладію
Та мені просто цікаво було, а ви взяли та золото добули, респект! Залишилося знайти трохи грошей на обладнання та взяти вас у долю) Де ви там кажете розвідані об'єми?
30.10.2024Відповідь Docadept
Та мені просто цікаво було, а ви взяли та золото добули, респект! Залишилося знайти трохи грошей на обладнання та взяти вас у долю) Де ви там кажете розвідані об'єми?
Карпати,юрьєвське є трохи то там то там.Простіше відкрити карту на пам'ять все нескажу.Як тількі побачать що виходе одіжмуть і до бабки не ходи.Доречі у Карпатах щорічно добували 60-70 кг закинули шахту .Держава поганий управлінець.
Ех, була підозра про "відіжмуть" та "кришу", он в Австралії хто завгодно може добувати за невеликі гроші, а у нас таке, все по-чорному, що бурштин, що золото((
Відповіді: 4
30.10.2024Відповідь Docadept
Тож з вашої думки чому боротьба між можновладцями за горнозбагачувальні комбінати а не за карьєри або шахти.Бо ж левовий прибуток достається саме ГОКам а не шахтам або кар'єрам
Тож дорогу осилит идущий.
Дивився майже всі ролики того хлопця шо ви закинули, не підкажете він кацап чи наш? Думаю він десь з Донецька?
30.10.2024
Шановний авторе згідно правил ви маєте надати інформативні фото на яких вказано розмір,вага,та відповідати на питання вже 3 дні танцюємо з бубном не знаючи ані ваги каменю ані щільності ані розміру тож як вам можно допомогти???
30.10.2024АвторВідповідь seyatel
Шановний авторе згідно правил ви маєте надати інформативні фото на яких вказано розмір,вага,та відповідати на питання вже 3 дні танцюємо з бубном не знаючи ані ваги каменю ані щільності ані розміру тож як вам можно допомогти???
Сегодня постараюсь взвесить камень
31.10.2024АвторВідповідь seyatel
Кусок который на фото выше
31.10.2024АвторВідповідь seyatel
Общий вес того что имею в наличии
Відповіді: 3
30.10.2024
Голубий колір це скоріш за все нікель зелений мідь разом це мельхіор як раз золотого кольору хоча у медно нікелевих рудах часто буває золото тож все в ваших руках.Але точно не увесь шмат може 1-2% максімум
Голубий колір це скоріш за все нікель зелений мідь разом це мельхіор як раз золотого кольору хоча у медно нікелевих рудах часто буває золото тож все в ваших руках.Але точно не увесь шмат може 1-2% максімум
Сколько это будет в деньгах со всего что у меня есть ?
30.10.2024Відповідь Igareshka
В грошах можна буде відповісті, якщо переробити та знайти там золото, як вище було показано, а просто так ніхто не дасть багато, мабуть, бо колекціонерам мінералів часто важливо знати, з якого він родовища, а не просто камінець.
Є таке прислів'я:Курка в гнізді яйце в пи...ді а ми яєчню вже жаримо.
Я с него точно ничего не буду переплавлять , как минимум в этом не разбираюсь !
31.10.2024
І все ж його можна продати не за ціной золота звісно та якісь гроші він такі коштує.Та і прорекламувати вже його добре і вагу якусь да має.
31.10.2024Відповідь seyatel
Добрий день! Про золоту лихоманку ви все вірно написали, дивлюся вже декілька років про золотошукачів Австралії - не всім везе, навіть дуже досвідченим, хтось помирає, не встигнувши здійснити мрію, хтось розлучається і таке інше. Тому це ризиково, коли немає капіталу...

А скажіть, будь ласка, чи реактиви окупаються взагалі при добуванні золота з руди? Я бачив, коли там ціанідами у великій кількості добували, мабуть що, потім повертали частково сам реактив, а кислоти витрачаються без можливості відновлення ж, напевно, потрібна якась велика кількість золота в руді, щоб окупити їх?
Змінено автором 31.10.2024
31.10.2024
Ціаніди при розумінні хімії виробляють самостійно на предприемствах видобутку і вони копійчані в порівнянні з отриманним дебетом,а кислоти ще дешевші але вони не пріменімі при переробці великих об'ємів руди бо ж все прийдеться щей де активувати і утилізувати.
Відповіді: 4
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.