kliarenko
kliarenko
4 листопада 2024, 18:12

Нагорода - Орден Почесного легіону Chevalier 1870 - Martin - Besson

Нагорода - Орден Почесного легіону Chevalier 1870 - Martin - Besson
Ось посилання на продаж:
Нагорода - Орден Почесного легіону Chevalier 1870 - Martin - Besson - в коробці - Франція
додаткові фото є коментарях ( фото клейма на сріблі)

Виник спір з переможцем в чаті після завершення торгів.

Питання наступне від покупця:
Вы подтверждаете, что медальон золото?

Чи є на форумі експерт, який дасть однозначну відповідь про медальон нагороди, а саме з якого матеріалу він був виконаний?

Я вказав про наявність золота в нагороді, але не можу стверджувати, що медальйон повністю з золота, але золото в хресті присутнє.
За що мене схопив покупець, неоднозначність на рахунок матеріалу медальйону. 

Надіюсь, що покупець купує предмети і не знищуєте їх добуваючи золоті частини, саме тому так цим цікавиться, проте, не думаю що це вигідно.

В описі наприклад цього лоту, було вказано чітко 
Орден почетного легиона кавалерская степень именной
*проводка іншого продавця 

Оскільки на цьому можна спекулювати з покупцем до безкінечності.

Прошу допомогти та дати мені чітку відповідь, якщо це можливо.

Чи є цей медальон накладка з портретом Маріанни з золота?
Чи можливо вона зі срібла з позолотою?
Чи можливо з латуні з позолотою?

Наскільки мені відомо:
Коли когось нагороджують Орденом Почесного легіону у Франції, сама держава не надає нагороду безкоштовно, хіба як виключення. Здебільшого церемонія вручення відбувається за державний рахунок, але після цього нагороджений має придбати фізичну нагороду у майстерні.

Тому я вказав, що основний матеріал нагороди є срібло.

Якщо є конкретні посилання чи статті, прошу надати посилання.
Якщо це особиста думка, то прошу це теж повідомити.

Втручатись у предмет для визначення принципово не буду!

Дякую за участь в обговоренні, при потребі надам додаткові фото.

Повідомлення
19
Відповіді: 0
06.11.2024Відповідь Yarda
Не вводите в заблуждение. Это клеймо - голова кабана и указывает оно на то, что орден полностью сделан из серебра (без намека на золото). Приаттачил фото этого-же ордена с более четким изображением клейма и под ним примером этого-же клейма из каталога французских клейм. Один в один, как говорится. Если в изделии (если верить каталогам французских клейм) есть и серебро и золото - ставится смешанное клеймо (и голова кабана и голова орла).
С уважением.
Відповіді: 1
04.11.2024
Приветствую!
Не являюсь покупателем вашего ордена, но с интересом послежу за развитием событий. Если бы еще в моем топике Орден почетного легиона.
с поднятым аналогичным вопросом появился специалист, или эксперт Виолити, и дал четкий ответ - как продавать без проблем такие ордена 3-ей республики (как вы правильно написали - были ордена с позолоченной, с серебряной, и с золотой таблеткой) у вас не возникло бы такой ситуации. Успешного решения проблемы.
С уважением.
Змінено автором 04.11.2024
06.11.2024АвторВідповідь КОСТЯН82
"Дякую.
Тепер буду знати точно, а також ви допомогли з спірним моментом після покупки цього лоту."

Лишу це тут, але як виявилось, я рано зрадів.
Бо це було на мою користь у сперечанні з покупцем.
Змінено автором 07.11.2024
06.11.2024Відповідь kliarenko
Приветствую. Это не 100% решение проблемы, а субъективное мнениие, основанное на визуальном ряде. По клеймам - это вообще безграмотное мнение, т.к. на представленном ордене стоит только клеймо серебра (голова кабана), но не двойное клеймо (голова кабана и голова орла в овале), обозначающее наличие в изделии и серебра и золота.100% уверенность может дать обработка запила реактивами на определение пробы. Клеймо пробы на основе ордена тоже не показатель, т.к. центральный медальон мог перепаиваться (частое явление). Если покупатель не уверен - пусть на свое усмотрение определяет пробу, или делает спектральный анализ, и если это не золото - предъявляет претензию аукциону и вам. А вам совет на будущее - без 100% уверенности не писать в описании, что центральный медальон из золота. В ходе исследования по своему вопросу перелопатил кучу форумов (и профессиональных в том числе), аукционов и антикварных магазинов фалеристики - однозначного ответа нет (без вышепереречисленных манипуляций - запил, обработка реактивами, спектральный анализ).
С уважением.
P.S. И еще момент - орденов 3-ей республики с центральным медальоном из серебра и серебра с позолотой встречается больше всего (что легко объясняется логически) и они считаются стандартными. 
P.S. Смотрите описание стандартного ордена на скрине.
Змінено автором 06.11.2024
Відповіді: 1
Відповіді: 2
06.11.2024
Вітаю! Є власником трьох різних орденів почесного легіону. Золота серединка, два кружечки тільки в одного. Із зображенням Наполеона. Вона тонка і тоньша робота ніж на інших двох. У мене два ордена срібні. Клейма є. Один посріблення і позолота! Може бути все! Багато залежить від статусу власника. Він оплачував вартість! Клейма мають говорити за все!
06.11.2024Відповідь CHORWAT
"...У мене два ордена срібні. Клейма є. Один посріблення і позолота!..."
Боьшая просьба сделать фото клейм на этих орденах (которые с позолоченной таблеткой, и который с золотой), или описать сами клейма (голова орла, голова кабана, филин в овале, лебедь, две головы в одном клейме).
Заранее спасибо.
С уважением.
примеры клейм на фото.
06.11.2024АвторВідповідь CHORWAT
На золоті робота тонша, тоді 
скажіть будь ласка в порівнянні зі своїм тонкість роботи є такою ж?
Як той медальйон, що є в обговоренні?
Відповіді: 2
06.11.2024
И еще момент. Многие здесь путают два кардинально разных клейма. Голова кабана - это серебро. Голова орла - золото. Так вот, как ни странно - эти клейма очень похожи даже при увеличении, и если не знать этого - кажутся головами орлов. Пример на фото (в верхнем правом углу видно, что различий особо не заметно) ;)
С уважением.
06.11.2024
Посмотрел проданные такие ордена - ох и надурили людей некоторые продавцы в описаниях с "золотыми" центральными медальонами...
А специалисты и знатоки отмалчиваются. Совпадение? Не думаю! ;)
07.11.2024
Уважаемый продавец, вот пример ордена с золотым центральным медальоном (читайте описание состава металла, там все четко и правильно описано - по правилам клеймения французскими ювелирами, если на данный период предмет состоял из серебра и золота, пробивалось овальное клеймо с двумя головами: кабана и орла, смотрящими в разные стороны). Все другие варианты - от лукавого ;) Знак кавалера Ордена Почётного Легиона, Франция, 3-я респ., золото, серебро, Aucoc, футляр
С уважением.
P.S. Привет знатокам ;)
Змінено автором 07.11.2024
07.11.2024Автор
Це сталевий аргумент, немає слів, дякую за інформацію!
В любому випадку Ви копнули глибоко! 

Так, вже сталось, що виявлення цих тонкощів припало на мій лот - моя вдача) 
Шкода, що знаючи цю  інформацію раніше, я не зміг уникнути тяганини в момент і після продажу.

висновок:
Факт є факт, а думка є думка!
"Платон мені друг, але істина дорожча" 
З повагою до всіх учасників обговорення!
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.