Client468380
Client468380
7 листопада 2024, 23:02

Монета на визначеня

Монета на визначеня
Вітаю. Допоможіть визначити і по можливості оцінити. Можливо були є силка на аукціон. Дякую

Повідомлення
18
Відповіді: 0
Відповіді: 1
08.11.2024
Доброго ранку.
Якщо Ви бажаєте придбати пенні Henry III, то не раджу купувати вказану паном CHORWAT пропозицію з цього польського ресурсу - це не воно. Дивимось на короткий хрест, особливо на злиту непропорційно товсту перетинку і її кінцівки, далі на з'єднання чотирилисників у кутах і сміливо проходимо далі. В кращому випадку маємо континентальну імітацію, далі розбиратися по наявній інформації не буду та й часу і інтересу немає. Пенні Henry III, в тому числі всі типи "короткий хрест" добре описані.
10.11.2024Відповідь ANDRT
796 GRANDE-BRETAGNE, Richard Coeur de Lion (1189-1199), AR ...
797 GRANDE-BRETAGNE, Richard Coeur de Lion (1189-1199), AR ...
GRANDE-BRETAGNE, Richard Coeur de Lion (1189-1199), AR esterlin, Londres. Short cross. Type 4a. Monétaire Ricard. D/ B. cour. de f., ten. un sceptre. R/ + RICARD· ON· LVND Croix double, cantonnée de quatre croisettes. S. 1348A; N. 968. 1,38 g.
Змінено автором 10.11.2024
10.11.2024
Шановний пане Akustika, я поважаю Ваш досвід в атрибуції монет, але, нажаль, тип ні першої, ні другої не відповідають представленій на обговорення. І взагалі, зверніть увагу на особливості, що я вказав в першому пості. Якщо ж говорити про прототип, то ця частини ідентифікаційної таблички прояснить ситуацію, оскільки ім'я майстра монетного двору Лондону починається на літеру "Т":
10.11.2024
А тепер порівняйте цю монету з виставленими бельгійським дилером і на польському аукціоні. Теоретично, "польська" монета могла б бути типу 7b3 (бл.1232 - бл..1234), Spink 1356B, North 979, якби Террі через кілька років використав би вщент вбиті штемпеля, підрихтувавши криво-косо їх, але, покажіть мені хоч один такий дегенеративний пенні періоду короткого хреста 1180-1247 р.р. з вказаними мною "вадами".
З повагою.
11.11.2024
Шановний пане ANDRT, я ні в якому разі не наполягаю на запропонованій атрибуції. Області моїх інтересів лежать на 100 років раніше і 750 років пізніше. Я лише навів посилання на дуже схожу за морфологією, як мені здалося, монету, на якій також добре читався "Лондон". На жаль, монета ТС має втрати тексту. Якщо я і помилився на 30 років, то на такому віддаленні від нашого часу це здається не таким поганим результатом. 
З повагою
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.