kozodoev2oo9
kozodoev2oo9
30 листопада 2024, 15:13

Тимчасове посвідчення УНР

Тимчасове посвідчення УНР

Доброго дня!цікавить автентичність самого бланку посвідчення.Зрозуміло що надпис кульковою ручкою зроблено судячи з надпису у 1990 році.Папір посвідчення має жовтий колір папір старий.дякую за відповіді.

Повідомлення
3
Відповіді: 0
30.11.2024
Вітаю!
Поїхав я якось у 1990 -му році у відпустку через рік після початку служби в РА. З Владивостока літаками через маскву в Київ. З Київа далі - додому. І от в Київі на привокзальній площі стояв намет з патріотично налаштованими людьми. І роздавали вони ці самі (що на фото) посвідчення. Я, нероздумуючи, взяв і собі. Вже вдома заповнив особисто. А потім повернувся через 10 днів до бригади в Уссурійську. Показував землякам, розповідав про нові погляди на незалежність і т.д. Через декілька місяців мені почали "шити справу" про екстремізм в особому відділі бригади. Викликали і офіцерів, і солдат-українців. Допитувалися, про що я розмовляю, який світогляд розділяю... Комбат навіть приходив в казарму і питав мене, що це за "паспорт український" я маю. Мене не чіпали, бо нашивали показаннями течку з документацією. Врятував мене мій командир роти - капітан, білорус. Якось в травні він приніс мені зі штабу оформлений до звільнення військовий квиток, проїздні документи і попередив, щоб мене не було на території частини протягом шести найближчих годин. Так хутко на дембель, напевно, ніхто не збирався )) З тих пір я люто ненавиджу срср і ще більше - всіляких псів з кдб та інших подібних структур. 
 Тому можу з 100% впевненістю сказати, що посвідчення справжнє і надруковане в 1990 році.
Змінено автором 30.11.2024
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.