grek600
grek600
4 грудня 2024, 16:22

Альбом .

Альбом .

Здравствуйте! Помогите разобраться , боны в альбоме подписанные  на каком-то "Сленге"  цифры , буквы , некоторых бон не хватает, листики остались бон нет , некоторые боны печать как бы односторонняя,  бумага по толщине как бы объяснить разная ,есть вообще тонкая , что интересно что боны вся печать четкая не фальшивые , все фото альбома  не делал .Сделал одно фото в зеркале . 

Теги:
Повідомлення
5
23.12.2024Автор
Проверил купюры не фальшивые , отличаются некоторые бумагой , я не могу понять кто то  коллекционировал браки , в интернете не чего не могу найти , есть боны  с односторонней печатью и как бы закрашенные некоторые детали печати, зачем и для чего не могу сооброзить.
Відповіді: 0
vkf772387
23.12.2024
Людина грунтовно вивчала папір для друку бон, це єдине що можна зрозуміти. Не буду висувати версій з якою метою, бо я тут місяця два тому написав, коли ви вперше виставляли цей лот, та комментар прибрав адмін, мав підстави. Я більше філателіст ніж боніст, у філателії колекціонери розбираються на якому папері надрукована марка, який вид друку.
23.12.2024Автор
Спасибо за ответ . Я также в бонистике не очень понимаю , просто интересно зачем и для чего портить купюры , я не знаю может ошибаюсь , места на бонах там где я думал зарисованные мне кажется  это чем то покрыли ,также есть боны как бы обгоревшие теперь понимаю ,что это кислота оставила свой след , но это так я примерно понимаю или химические средства , может это "Чернобыльские" я конечно шучу ....
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.