Повідомлення
15
22.12.2024Відповідь TreasFinder
Ну зрозумійте, серп і молот - і поруч двоглава курка з короною - це нісенітниця.
За що агітація? За дім Романових? 
Це я про клейма...
Змінено автором 22.12.2024
Відповіді: 0
Відповіді: 1
lufa357
22.12.2024Відповідь lufa
Автор блюда "РСФСР"-Сергій Чехонін(1878-1936). Чи ваше є оригіналом- питання. Зустрічала датування  композиції блюда  і 1918р. і 1922 р. У цих роках двоголова курка могла б ще і лишатися на тарілках.  Пані ОЛірі точно про таке знає. Чекайте, може зацікавиться темою.
Змінено автором 22.12.2024
lufa357
22.12.2024Відповідь КАПІТАН ZELENY
То ж треба! Який всюдисущий! То для чого тоді йому форум? Він і так непогано справився( якщо це дійсно його тарілка).
Відповіді: 2
24.12.2024Відповідь lufa
Милая пани lufa, вы опять мне льстите. "Я знаю лишь то, что я ничего не знаю". На национализированных фарфоровых предприятиях оставались запасы "белья" и готовой продукции, где больше, где меньше. Все пустили в дело, расписывая, ставя новые клейма и продавая трудящимся "...на рабочий кредит...".  Сохранилось множество таких образчиков продукции  фарфоровых заводов Житомирской области. Дело житейское.  В конце концов на СВIТОЧе формы для шоколада еще  долгое время после войны служили австрийские, с соответствующим коеймом и надписями. В этом ничего удивительного нет.
А здесь товарищи перестарались. Рассудить логически, так Кузнецов в Риге, частное предприятие, делает партию тарелок со своим клеймом. И что, Императорский фарфоровый завод покупает у него  партию тарелок, чтобы расписывать...? Минимум смешно. 1922 год. Где Рига, а где Ленинград?  
Мое мнение, но могу и ошибаться, современная роспись по старому белью. Тем более, что это целое направление в благородном деле изготовления фальшивок: современная роспись по старому белью. И очень оно у небратьев процветает. В Питере есть агенты, целенаправленно скупающие у дряхлых, ветхих старичков и свежих, румяных юных наследников подобную посуду. А потом, заново расписанная, с соответствующими клеймами, эта посуда продается на аукционах за границей.
lufa357
24.12.2024Відповідь OLiri
Ні, пані OLiri! Не лещу . Лестити будь-кому  мені заважає, так би мовити, "вредность характера". Просто ваші енциклопедичні знання викликають у мене велику повагу. І я завжди рада трішки розширити свій кругозір, тим більше, коли інформація подається у дуже імпонуючій мені стилістиці.
Змінено автором 24.12.2024
laert3950
22.12.2024
у ТС из аукциона Катавики фото
K.P.M DREYLINGSBUSCH - S.B Chehonin - Bord (2) - Keramiek - K.P.M DREYLINGSBUSCH”
подлинность агитфарфора ранних советов нужно проверять в Антикклубе, думаю этот сайт сейчас недоступен большей половине пользователей Украины. 
Встречались в то время клейма и советской символики вместе с царской
23.12.2024
Щодо того, що зустрічались вироби,  в яких присутні два клейма.
Так, ці випадки зустрічаються, коли ставилось старе клеймо  завода та нове клеймо того ж завода (наприклад ІФЗ та ГФЗ, бо це насправді один і той же завод до націоналізації і після)
Що ми бачимо в даному випадку - є клеймо KPM Dreylingsbush (це завод Кузнецових у Ризі) та серп і молот з частиною шестерні (це завод ГФЗ ленінградський).
То ж хто цю тарілку насправді виготовив?
Змінено автором 23.12.2024
23.12.2024Відповідь for_sale
Однозначно, виготовили в Ризі напередодні революції. Думаю, що було "бельйо". Тарілка приїхала до Петрограда.  Потім по Брестському договору Рига стала не частиною "совєтів". А в 1922 році Чехонін намалював рсфср та проставили клеймо ГФЗ.
24.12.2024Відповідь for_sale
Современные Петя, Маша, Зиночка или Коленька из художественного училища в Питере.  В нашем Огиенко  пара таких умельцев имеется. А там и подавно.
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.