Повідомлення
17
Відповіді: 0
Відповіді: 1
26.12.2024
І взагалі, весь оклад якийсь "неправильний". Складається враження, що майстер навіть близько не знав канонів. Чотки з пасхальними яйцями на кінці? Це як? В правій руці не то хрест, не то підсвічник, не то холодна зброя. Руки, як у коваля. Нижнє оздоблення не має ніякої завершальної логіки. У мене навіть здогадок немає, що за образ, нажаль. Вперше бачу такий самобутний витвір. Можливо, на самій іконі є підпис. Але виймати її з окладу, розумію, не дуже хочеться.
26.12.2024Автор
провел исследование с применением химии. Я не очень понимаю, но похоже на высокопробное серебро, может я ошибаюсь. Больше ничего не узнал.
27.12.2024
Той випадок, коли писали лик під оклад, а не навпаки. Образ написаний на дошці чи то картон (фанера)?
На рахунок срібла... Цілком можливо. Навіть, якщо немає клейма. Будь ласка, спробуйте реакцію хромпіком в отворі під цв`ях. 
По періоду вже точно можу сказати: початок - перша чверть ХХ ст. 
Подивлюсь ще в архівах, що за великомучениці та прирівнені до лику св`ятих могли зображуватися з церковними речами.
27.12.2024
Яйцо атрибут Св Магдалины , но по моему это не она. Руки закрытые не прорезные,  часто  бывают на греческих или балканских окладах. Фото супер , все глаза проглядел , понятно что Виолити своим расширением помогает , но и вы постарались на славу ...
27.12.2024Відповідь magdalina
Вітаю Вас! Я спочатку думав на Марину і про "Неугасимую свечу". Але ці чотки з яйцями і хрест на плечі повністю вибивають землю з-під ніг. Не бачив я такого взагалі... Я тепер ламаю голову: може то не яйця?
27.12.2024
Думаю образ Богородицы можно исключить , так же как и Святой Княгини или Царевны . Даже по этим фото видно , что изображена Преподобная  святая в монашеских одеждах. Но думаю вряд ли удастся  точно назвать Имя Святой этого образа , монахини чаще всего с крестом и чётками изображаются. Может на обороте подписано ? Только не вздумайте курочить бархатную рубашку , а то я своим предположением , введу вас искушение и на мне грех будет , что вы испортили бархотку
Змінено автором 27.12.2024
27.12.2024Відповідь magdalina
На ризу я звернув увагу одразу. Якщо риза монашеська та світла, виходить сан не нижче єпіскопа. Потрібно дивитись настоятельок жіночих православних монастирів ХІХ - ХХ ст. і не тільки російських.
27.12.2024Автор
Добавил 2 фото, надписей никаких нигде нет, как я вижу, написано на дереве, позолота на накидке и венце. Спасибо за внимание, задал не простую загадку.
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.