Повідомлення
8
Відповіді: 0
Відповіді: 1
04.02, 05:39Знавець
Поясню. В якості основи для даної вироби використана основа від академічного знака зразка 1968 року. І судячи з клейму на реверсі основи, від академічного ромба пізнього випуску, 80-х років ХХ століття. А ось герб СРСР, встановлений на даному знаку має 16 стрічок. Така кількість стрічок була на гербі з 1946 по 1956 рік, коли до складу СРСР входила Карело-Фінська РСР. 16 липня 1956 року Карело-Фінська РСР була перетворена в Автономну Республіку В складі РРФСР. Указом ПВС СРСР від 12 вересня 1956 року шістнадцята стрічка з девізом фінською мовою була видалена з герба. За радянських часів кількість стрічок в гербі знав кожен школяр, як і те, що вони позначають. Так що такий конструктор не міг бути виготовлений в радянській період. Даний предмет виготовлений в пострадянський період з наявних під рукою запчастин інших знаків і саморобного шильда з метою отримання "нового" знака і продажу його як знака "неофіційного" випуску.
04.02, 07:28Автор
Вы наверно ни одного каталога по данным знакам не смотрели, я же специально даже фото с каталога по ромбу приложил. А если Вы такой знаток, то должны знать, что заводские шильды были только у серебряных ромбов, а у остальных они все "саморобные". Вы наверно военного училища не заканчивали, поэтому не знаете как они заказывались. Когда Вам пишешь, что ромб туфта, Вы отвечаете не нравится не берите, а то, что выставляю я рассматриваете под микроскопом
04.02, 08:34Знавець
Посилання на ваш лот, де наведені дві сторінки з каталогу. 
Ромб об окончании Военно-политического училища МВД СССР
Що то я не побачив там такого ромба як у вас. : Шильди саморобні, але це дає широке поле для виготовлення різних виробів, коли на основу дешевого, поширеного знакакрепітся Саморобний шильдик і знак під виглядом "неофіційного" продається в рази дорожче. І навіть на знаки "дембельської творчості" вже стали шильди встановлювати:     Ульяновское Гвардейское военное танковое командное училище
30.05, 19:15Автор
Когда я заканчивал военное училище в Ленинграде, нам всем выдавали чистые ромбы и каждый взвод ездил на Ленинградский монетный двор или в частную мастерскую и заказывал себе шильдики и даже в одной роте во взводах были по разному они сделаны
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.