Вітаю шановні знавці експерти колекціонери, допоможіть допоможіть будь ласка у визначенні по даному предмету ніколи не пересікався з даним видом колекціонування )цікавить період даного виробу та цінність рідкість ціна на аукціоні ,і чи актуальний даний екземпляр на аукціоні? Завчасно подякував всім хто відповідав з повагою до вас

7 лютого, 14:56
На визначення старовинне сідло до велосипеда
На визначення старовинне сідло до велосипеда
Ваше сідло зібрано кустарно з 2 окремих частин вироблених у різних країнах.
1. Каркас від австрійського сідла Lastik від компанії Styria. Друга половина 1930-х - 1950-і рр. Встановлювалось на австрійських велосипедах (Puch, Styria та багато інших), також продавалось як запчастина.
2. Шкіра - від сідла виробленого в НДР компанієй VEB Lederwarenfabrik Mühlhausen в першій половині 1950-х рр. Сідла з такою шкірою встановлювались на всіх моделях східнонімецьких велосипедів (крім Simson) до 1955 р.
В Україні австрійськіх каркасіх зустрічається не багато, німецьких набагато більше.
Сідла з цілою шкірою виробництва НДР зустрічаються набагато частіше.
Так на аукціоні буде попит на це.
Але по адекватній ціні.
При цінообразуванні треба враховувати:
1.Стан каркасу (обліз повністю хром, їржа). Перехромовувати його економічно недоцільно.
2. Неорігінальність шкіри. Знайти оригінальну в Україні малоймовірно.
3. Поганий стан шкіри (рвана, потріскана, напівстерті клейма). Ремонтувати неорігінальну шкіру я не бачу сенсу.
Ринкова ціна, я вважаю, десь в інтервалі 400...1000 грн. Це залежить від того кому і для чого воно може знадобитись, та кого влаштує чи не влаштує його стан, комплектність, оригінальність.
Хоча якщо точніше не шкірою, а гумою. Тому воно і має назву Lastik.
Ото, що на нього покупці ставили, то і є його приблизна ціна.
В Австрії зараз продають таке сідло з орігінальним резиновим верхом (але теж драним) та ще не облізлим хромом на каркасі. Див. фото.
Стосовно цільової аудиторії:
Ви орієнтуєтесь не на ту цільову категорію. Які колекціонери? :))) Дана річь знаходиться далеко в не колекційному стані. По-перше це не сідло, а 2 частини з зовсім різних седел. По-друге стан обох частин "умовно задовільний". Тобто ні по оригінальності, ні по стану річь не може бути колекційною, та цікавити колекціонерів.
Колекціонери зазвичай не купують сідла в такому стані, навіть в стані як на приведеному тут фото. Такі сідла зразу знімаються з велосипедів та йдуть під заміну.
Тим більше, про якій перепродаж Ви пишете в коментарях до лоту. Ті хто бере на перепродаж, зверху ще хочуть заробити. І вони краще Вас розуміють за скільки вони зможуть колись його перепродати. Тому такі "смішні" пропозиції помножте на 2, та отримаєте його ціну.
І останнє, мене Ваше сідло взагалі не цікавить, навіть за 200 грн. Бо для мене це ржавий та рваний хлам, а не "колекційна" річ.
Тому Ваши натяки в коментарі лота - я розцінюю як хамство неблагодарної людини в відповідь на допомогу, яку Ви попросили тут.