Client864359
Client864359
2 березня, 11:00

Статуетка на тему Перший політ Жінки в Космос.

Статуетка на тему Перший політ Жінки в Космос.

Трапилась така статуетка " Космонавти" 
Хотів би дізнатися більше інформації: Який завод таку випускав? Хто автор? Яких років? Хто зображений на цій статуеткі? 
Яка вартість може бути? 
Тільки дивіться уважно фото є один дефект відбитий пальчик на руці. В іншому дефектів нема 
Буду дуже вдячний за інформацію ! 
З повагою)

Повідомлення
34
Відповіді: 0
Відповіді: 1
04.03, 15:02
Статуетка фантазійна, вона ніколи не випускалась , а тим паче ніяк не могли бути Валентина Терешкова та Савицька зображені на цьму шедеврі. Коли Терешкова полетіла в космос, то після неї 19 років жінки не літали в космос, а різниця у віці з Світланой Савицькой - 11 років, тому це просто не можливо. Вона вже за віком не могла полетіти.
Змінено автором 04.03, 15:04
lufa365
04.03, 22:13Відповідь SvetlanaSlavvoda
Доброго вечора! А можна фото з цієї книги. Книги у мене немає ,але  хотілося б побачити оригінал, представлений в ній. Бо фігурка, яка зараз на обговоренні ,ну дуже дивна- і розписом облич, і по пропорціях. Зверніть  увагу-  тут у жінок руки товстіші за ноги( на фото 2 добре видно). Про кисті рук уже мовчу. Не віриться, що це могло бути випущено на заводі.
Змінено автором 04.03, 22:17
05.03, 10:28Відповідь lufa
Доброго вечора! А можна фото з цієї книги. Книги у мене немає ,але  хотілося б побачити оригінал, представлений в ній. Бо фігурка, яка зараз на обговоренні ,ну дуже дивна- і розписом облич, і по пропорціях. Зверніть  увагу-  тут у жінок руки товстіші за ноги( на фото 2 добре видно). Про кисті рук уже мовчу. Не віриться, що це могло бути випущено на заводі.
В мене є книга, ввечері скину світлину, якщо раніше не скинуть.
05.03, 10:05Відповідь SvetlanaSlavvoda
Вона є в каталозі Полонського заводу художньоі кераміки, випущеного до 1992 року? А після 1992 року в каталогах можна знайти кого завгодно і чи то взагалі- каталоги?
Змінено автором 05.03, 10:38
Відповіді: 2
04.03, 15:08
Я розумію, що реклама- двигун торгівлі- вам треба продати цей шедевр, але це не те що підробка, а вигадана фігурка, яка ніколи не випускалась в СРСР , тим паче з такими формами і обличчями
З великою повагою
lufa365
04.03, 17:22
Як на подарунок цілому секретарю, як написав продавець, то фігурка трохи вульгарна. Такий подарунок був би соромом і для художника, і для заводу. Особисте враження від фігурки, без претензій на істину.
05.03, 13:22Відповідь xxxBPVxxx
Главное- что б покупателю нравилась) Через лет десять уже никто и не будет спрашивать- кто автор, кто выпускал?Будет антик))))
lufa365
05.03, 16:47
Наскільки я зрозуміла, прототип таки був . Напевно, виготивили зразок, який в тираж не пішов. Воно і не дивно. Яка б художня рада у Радянському союзі затвердила б  до випуску таку "красу"?  Ніяка. Бо фігурка вийшла не тільки малохудожньою, але й спотворювала своїм виглядом образ жінок-космонавток. Не прославляла ,не зачаровувала і не надихала, а навпаки. Так що, навряд чи представлена на обговорення фігурка могла бути випущена Полонським заводом. Пізніший новороб з претензіями на зав. зразок-цілком можливо.  Сприймайте мої слова ,як роздуми дилетанта.
Змінено автором 05.03, 16:48
05.03, 19:44
Роздивилась детальніше світлину із книги. Фігура в бісквіті, із розписом по постаменту та клеймом. Тобто оригінал має виключно такий вигляд, все інше це вже додумки учумілих ручок.
06.03, 10:59Відповідь КАПІТАН ZELENY
Однозначно. У автора "космонавток" цей каталог був на руках. Інакше, на дні не з`явився б ідентичний підпис.
Я скажу так. Обговорюємий предмет зроблений по реальній моделі, можливо, навіть в умовах заводу, про це говорить і обжиг, і наявність золота, а не бронзової фарби. Навіть, можливо, фахівцем, тому що номер розпису вказав іншу. Але, це не є повноцінним  виробом заводу. Це, можливо, хтось робив для себе  чи на подарунок)) Тобто це сувенір)
Змінено автором 06.03, 11:15
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.