Анонім
Анонім
31 березня, 13:33

Брак 10 грн, інший колір та вага

Брак 10 грн, інший колір та вага

Вітаю. Допоможіть оприділити та +- оцінити монету.
Походження: дістав з ролу
Вага: на 10+ мг менша від звичайної
Колір: жовтуватий, кардинально відрізняється від стандарту
Монета немагнітиться звичайним магнітом до холодильника, потужними не перевіряв. 

Дякую за допомогу, з повагою. 

Повідомлення
14
Відповіді: 0
Анонім
31.03, 14:19Автор
Я не експерт в браках, якби сам побачив то сказав б теж саме що і ви. Але особисто дістав цю монету з рол. Тому очікую допомоги від експертів.
31.03, 17:54
Монета мноношарова (цинк, мідь, нікель). Мені вдавалось  травленням одержати також ніжно - рожевий колір, без змін якості поверхні. Також траплялись монети  з ролів частково покриті, білого кольору з невеликою різницею відтінку і блиску.
31.03, 18:59Відповідь Анонім
Без шару нікеля вона і буде немагітною повністю. Мідний шар не для зайвої ваги. Скоріш для кращого зчеплення різних матеріалів, або як пасиватор (усунення єл. хім взаємодії). Нема міді - нема і верхньго шару (це я про свій випадок). На великому, техн. складному виробництві завжди є помилки, і випадкові, і навмисні. Так що все можливо, тільки довести стовідсотково важко.
Відповіді: 2
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.