sneghok97
sneghok97
4 квітня, 20:28

Полушка петра першого

Полушка петра першого
Добрий вечір. Прошу допомогти визначити, до якого різновиду відноситься ця полушка петра першого, а також підказати, якщо це можливо, точний рік випуску. Щодо приблизного періоду карбування я здогадуюсь. Також може хтось підкаже, чому я не зміг знайти в інтернеті, у тому числі у каталогу подібний різновид? В усіх монет, що я бачив зверху є літери "ВРП", а моєї монети "ПР1". Якщо я помиляюсь, прошу надати посилання на монету як у мене.

Повідомлення
24
06.04, 18:06АвторВідповідь yama
забейте врп фальшак и найдете
Ну, забив, і що...? Я не розумію, ви читати не вмієте чи думати? Мабуть і те і інше... Ну навіщо таке писати? Навіщо мені шукати монети з ВРП? До чого тут ВРП? У мене інший різновид, ПР1, я ж написав! І яке відношення до моєї монети мають якісь фальшаки? Якщо ви вважаєте, що у мене фальшак, то доведіть це! Ви що, професор нумізматики чи відомий колекціонер? Чому я маю вам вірити на слово? Найдіть та надайте мені хоча б одну таку монету як у мене? Фото чи посилання. А то: "забийте та найдете". Так і я можу! Так само ви могли б запропонувати мені зайти на інший форум та пошукати там! Позвикали, скидати свої "авторитетні висновки" як манну небесну! "То є фуфло, то є фальшак!". А аргументи хто буде надавати, докази? У мене своя власна думка є. Монета моя справжня. Чи може вона дійсно схожа на ті страхітливі та потворні фальшаки, на які ви мене направили (як на фото)? Ті що якісь п'яні фальшивомонетники "сотворили" лівою ногою. Взагалі, впевнений, надай вам, отаким псевдоекспертам" якийсь справжній музейний експонат з Лувру чи ермітажу на обговорення, і ваша "висока думка" й коментарі будуть такі ж самі, "фуфло! фальшак!". Та вас просто жаба давить, що вам доводиться обговорювати чужі цінні рідкісні артефакти, а у вас таких нема...
06.04, 18:07АвторВідповідь sneghok97
Ну, забив, і що...? Я не розумію, ви читати не вмієте чи думати? Мабуть і те і інше... Ну навіщо таке писати? Навіщо мені шукати монети з ВРП? До чого тут ВРП? У мене інший різновид, ПР1, я ж написав! І яке відношення до моєї монети мають якісь фальшаки? Якщо ви вважаєте, що у мене фальшак, то доведіть це! Ви що, професор нумізматики чи відомий колекціонер? Чому я маю вам вірити на слово? Найдіть та надайте мені хоча б одну таку монету як у мене? Фото чи посилання. А то: "забийте та найдете". Так і я можу! Так само ви могли б запропонувати мені зайти на інший форум та пошукати там! Позвикали, скидати свої "авторитетні висновки" як манну небесну! "То є фуфло, то є фальшак!". А аргументи хто буде надавати, докази? У мене своя власна думка є. Монета моя справжня. Чи може вона дійсно схожа на ті страхітливі та потворні фальшаки, на які ви мене направили (як на фото)? Ті що якісь п'яні фальшивомонетники "сотворили" лівою ногою. Взагалі, впевнений, надай вам, отаким псевдоекспертам" якийсь справжній музейний експонат з Лувру чи ермітажу на обговорення, і ваша "висока думка" й коментарі будуть такі ж самі, "фуфло! фальшак!". Та вас просто жаба давить, що вам доводиться обговорювати чужі цінні рідкісні артефакти, а у вас таких нема...
..
Відповіді: 0
Відповіді: 1
Відповіді: 1
06.04, 00:24Автор
Ви хочете сказати, що комусь могло прийти у голову підробляти самий дешевий номінал...?! Ви серйозно? А навіщо? Це все одно, щоб хтось сьогодні підробив 10 копійок, в той час, як навіть монети в 1 чи 2 гривні зараз вже ніхто не підбирає з землі... Ну ок, гаразд, зараз подивимось, який це "ВРП фальшак"!
09.04, 20:24Автор
Усім доброго вечора. Шановні нумізмати та інші учасники, прошу вас подивитися додаткові фото моєї полушки та відповісти на питання, що може допомогти визначити її різновид. Напишіть будь ласка, яка остання літера чи цифра написана зверху на реверсі, "В" чи "1"? Тобто сверху написано "ПР1" чи "ПРВ"?
Змінено автором 09.04, 20:31
12.04, 20:03Автор
Ну й "експерти"! Поки дочекаєшся допомоги, то краще самому все знайти та з'ясувати! Це ж треба бути такими некомпетентними та ледащими!!? Вибачте, але як я і здогадувався, за вашою порадою, на сайтах, де обговорюють фальшаки, я нічого не знайшов про свою монету! Цікаво, а ви самі, коли продаєте чи обговорюєте свої власні знахідки чи експонати, ви теж звертаєтеся до сайтів про фальшаки, чи тут ви вже починаєте маніпулювати посиланнями на усілякі поважні нумізматичні форуми, круті каталоги, ступені рідкості (R1, R2, R3, R4 тощо)? Так то ж своє! Так? А для інших, простих смертних користувачів, які звертаються за роз'ясненнями, у вас лише одна відповідь: "Фальшак"! До речі, сподіваюся, що ви у курсі, що згідно з Правилами поведінки на Віоліті, а саме п.1.23, такі ваші дії, коли ви безпідставно та бездоказово висловлюєте сумніви щодо автентичності обговорюваного предмету, можуть бути розцінені "як дії з метою знизити ціну і/або перешкодити виставленню предмета на торги"? І що за це порушення встановлено штрафні санкції у вигляді жовтої картки або бану від 5 діб до безстрокового за повторне порушення. Я вам раджу добре пам'ятати про це! -----------------------------------------Ну а стосовно моєї монети, можу доповісти, що поки наші "вєнценосні", "видатні" "експерти" сиділи мовчки з ростопиреними пальцями, я за кілька годин пошуку зміг знайти в інтернеті інформацію в каталозі В.Біткіна, де згадується про монету з таким саме, як у моєї монети нестандартним написом "ПРВ" замість "ВРП", і фото трьох таких монет на нумізматичному форумі, де ці монети обговорювалися справжніми досвідченими експертами, і їхні висновки про те, що монети справжні, і навіть проходи, тобто результати аукціонів з продажу цих монет (див. скрін-шоти). Я розумію, що ці три монети ПРВ не такі як у мене, адже у них дата слов'янська, а у моєї арабська. Однак, наявність нестандартного напису "ПРВ" само по собі вже вказує на те, що моя монета не менш рідкісна, а може й більш рідкісна, адже саме такої як у мене я поки що в інтернеті не знайшов. У будь якому разі, є зрозумілим, що подібного різновиду полушки дійсно карбувалися на Набережному мон.двірі.То буду шукати далі. Коли все дізнаюсь про свою монету, тоді можна буде продати.
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.