Повідомлення
37
Відповіді: 0
Відповіді: 1
22.04, 20:58
Христос Воскрес! Це амулет з магічними (руноподібними) знаками для захисту від негативного впливу. Пошукайте в цьому напрямку. З повагою.
Musat4000
23.04, 02:07Відповідь Kopartel
Христос Воскрес! Це амулет з магічними (руноподібними) знаками для захисту від негативного впливу. Пошукайте в цьому напрямку. З повагою.
Такі піктограми характерні для Болгарії в період Візантії, особливо на перстнях того періоду вони часто зустрічаються
Відповіді: 2
26.04, 08:55Відповідь 666Alexandr666
Скоріше це 3 літери IAW або  WAI. Можуть бути ініціалами (абревіатурою). WAI гавайською мовою та мовою маорі - вода.. Але ж де ті Гаваї))))...
Нуууу, десь так :)))
І ім'я йому "БОГ" і підвладні йому сім небес (стихій, планет). Хоч на Гаваях, хоч в Європах, хоч в Єгиптах :)
26.04, 09:00Відповідь ANDRT
Підкину трохи жару до кострища дискусії :)))
Але це не воно :)) У мене є думка стосовно атрибуції, але поки не точно, я не настільки фахівець у єврейському письмі, тому, нехай буде думка.
26.04, 10:39Відповідь ANDRT
Ну тоді і я ще додам. На єврейське письмо не схоже (порівняв купу варіантів)... Найбільш схожість знайшов в фінікійському письмі, біблському (який умовно споріднюють з фінікійським), етруському та болгарських рунах))))
Змінено автором 26.04, 10:40
Відповіді: 2
Musat4000
26.04, 01:46
Не можливо , а це точно іврит з однієї сторони! 
Предмет характерний для періоду Хазарія , і мовчать щоб ціну собі не набивати.
Порада вам - принципово , до визначення предмета , НЕ виставляти на торги ⛔
 Можете самі попробувати перевести через телефон (останнє фото), тільки переверніть його.
Ви Аріе запрошували в тему ? Бо в інший він доволі швидко визначив надпис.
Краще створіть тему в розділі Сфрагістика .
Musat4000
26.04, 10:16Відповідь kesha01
Дякую,створив тему в иудаика, після створю тему в Сфрагістики.
Добавте фото предмета з боків , особливо де <полюси> , щоб зрозуміти чи є там щось подібне на заглиблення.
Особиста думка - печатка князя ,кагана . Дуже цікава річ , якби не вийшло як напередодні з кімерійськими псаліями . Менше текстах про особиста знахідка, з однієї ямки, на 2 штика, фото на лопаті .
Сімейні реліквії, від бабушки )
26.04, 11:41
Одне точно можна сказати (дякуючи підсказці ANDRT), що це гностичний предмет  (три буквы, которые могут читаться как латинские IAW или греческие ιαω. В этих буквах – имя божества, в разных религиях звучавшее как Яо, Иао, Яхве. Из этого же имени исходит и библейское «Я есмь Альфа и Омега...» + Уроборос + символ "коло з хрестом в середині" - один із символів (наче навіть головний) гностицизму)
Змінено автором 26.04, 11:41
Musat4000
26.04, 11:52Відповідь 666Alexandr666
Одне точно можна сказати (дякуючи підсказці ANDRT), що це гностичний предмет  (три буквы, которые могут читаться как латинские IAW или греческие ιαω. В этих буквах – имя божества, в разных религиях звучавшее как Яо, Иао, Яхве. Из этого же имени исходит и библейское «Я есмь Альфа и Омега...» + Уроборос + символ "коло з хрестом в середині" - один із символів (наче навіть головний) гностицизму)
Дивно що мовчить Аріє
01.05, 21:45
Та не буде цікаво далі, отак і буде далі як  йде, очікування солодкі. Не юдаїка це, тому й Аріє не заходить. Це сучасний псевдо магічний амулет для кішенькового носіння з руноПОДІБНИМИ знаками.
Змінено автором 01.05, 21:46
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.