Вітання всім!
Виставив тиждень тому одну з робіт словацького художника Андрея Смолака - і абсолютна тиша. Жодного глядача, жодного питання. Автор - найвідоміший сучасний митець Словаччини. Його роботи виставлялись у Німеччині, Швейцарії, Чехії, Австрії, Японії, США. Нагороджений світовими преміями, засновник власної галереї. Його полотна - вартісні інвестиції, деякі з них продавались за десятки тисяч євро. Зараз стартова ціна лоту в 1,5 рази менша, ніж я його свого часу придбав))
Цінність перестала бути очевидною? Ми просто більше не довіряємо очам? Чи може, ринок за останні три роки аж надто змінився?
Цікаві ваші думки, реакція тут може сказати більше, ніж будь-яка критика сучасного мистецтва))
Посилання на портфоліо автора та лоту додаю нижче.
Виставив тиждень тому одну з робіт словацького художника Андрея Смолака - і абсолютна тиша. Жодного глядача, жодного питання. Автор - найвідоміший сучасний митець Словаччини. Його роботи виставлялись у Німеччині, Швейцарії, Чехії, Австрії, Японії, США. Нагороджений світовими преміями, засновник власної галереї. Його полотна - вартісні інвестиції, деякі з них продавались за десятки тисяч євро. Зараз стартова ціна лоту в 1,5 рази менша, ніж я його свого часу придбав))
Цінність перестала бути очевидною? Ми просто більше не довіряємо очам? Чи може, ринок за останні три роки аж надто змінився?
Цікаві ваші думки, реакція тут може сказати більше, ніж будь-яка критика сучасного мистецтва))
Посилання на портфоліо автора та лоту додаю нижче.
Окрім Словаччини та московії, він майже ніде не виставлявся.
Останні виставки: Казань, Москва, Казахстан, Словаччина.
Так, дуже іменитий художник :)
Це, власне, не про його беззаперечне міжнародне визнання чи популярність. Про його закордонну діяльність я особисто взагалі нічого не знаю, зате знайомий з активностями його фонду AEF та самої галереї в м. Сніна, Словаччина, бо все-таки окрім художньої діяльності, він галерист та меценат.
Якщо цікаво, подивіться про галерею Міро (Берлін/Прага), філіалом якої є його арт-простір, та чиї роботи там виставлялись.
Живопис зараз взагалі не в моді.
То ж сховайте до кращих часів ( втім не факт, що вони настануть, ті часи)
Кон'юнктура - ось ключове поняття.
Усе інше - не має суттєвого значення.
Скажу Вам по секрету - до 2014 року живопис продавався дуже добре.
А зараз - ніяк.
Такі справи...
Обгортки від жувачок чудово продаються...
-х10 її не перевалити
-на її Батьківщині попит буде реалістичніше
-ескортниці та їх кенти-нуворіші куплять хлам соні морозюк
А щодо останньої - то це ж вже новий напрямок "Мазня", історія мистецтва пустила якусь "тупиковую ветвь развития"))
Не розглядав її як інвестицію взагалі, тобто продавати не планував.
Займусь поки продажем своєї колекції книг, в букіністиці теж все печально, але вогник надії жевріє))