Впевнений, що "впізнав" :)) Автор все правильно зробив, як йому порадили ;) Для повноти треба було посилання додати, ну, доповню: Бусина мабуть з перстня з надписами
З однієї сторони, можна думати, що це гностицизм, але не пізньоримський, а з іншої, що каббала, але ж вона не та :)). Хоча ... Гершем Шолем писав, що "Каббала у своєму історичному значенні може бути визначена як продукт взаємопроникнення єврейського гностицизму та неоплатонізм" .. але, ні, не той шрифт Бога :))) Як я вже написав, далі думку викладати не буду, все є, аналог тільки треба знайти. Для цього час і бажання потрібні.
Звісно, що для себе впізнав цю гримучу суміш, щось подібне неодноразово зустрічав в одному регіоні і періоді, але такого ще не бачив, тому й га загал конкретику не пишу :)
Запитав у івритомовної людини, сказали, що це щось каббалістичне і нашвидкоруч нагуглили, що це може бути амулетом для здоров'я сімейної людини, але точно можуть сказати лише специ по каббалістиці.
1. Вверху слева: шестилепестковая “звезда” или “цветок”. — Это часто символ гармонии, защиты, иногда ассоциируется с Сефирой Тиферет в каббале (красота, баланс). 2. В центре вверху: Круг с крестом внутри (⊕). — Очень древний символ. Может означать: • Солнце (солярный знак), • Землю (в алхимии), • Божественное единство. 3. Справа вверху: Похожее на цифру “2” или букву ג (гимель). — Гимель в еврейском мистицизме символизирует движение, помощь, баланс. 4. В середине слева: Квадрат с вписанным треугольником. — Символ стабильности и духовного пути. — В алхимии треугольник — символ огня, воды, воздуха или земли в зависимости от положения. 5. В середине: “Х”-образная форма с кругами на концах. — Похоже на древние магические печати или сигилы. — Может означать соединение четырёх стихий, четыре стороны света, полный контроль. 6. Справа в середине: Повторение “цветка” или “звезды”, что усиливает тему гармонии.
На обратной стороне скорее всего молитва возможно на Иврите старое письмо.
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.
Але це не юдаіка
Прикольна штучка
Бусина мабуть з перстня з надписами
З однієї сторони, можна думати, що це гностицизм, але не пізньоримський, а з іншої, що каббала, але ж вона не та :)). Хоча ... Гершем Шолем писав, що "Каббала у своєму історичному значенні може бути визначена як продукт взаємопроникнення єврейського гностицизму та неоплатонізм" .. але, ні, не той шрифт Бога :)))
Як я вже написав, далі думку викладати не буду, все є, аналог тільки треба знайти. Для цього час і бажання потрібні.
— Это часто символ гармонии, защиты, иногда ассоциируется с Сефирой Тиферет в каббале (красота, баланс).
2. В центре вверху: Круг с крестом внутри (⊕).
— Очень древний символ. Может означать:
• Солнце (солярный знак),
• Землю (в алхимии),
• Божественное единство.
3. Справа вверху: Похожее на цифру “2” или букву ג (гимель).
— Гимель в еврейском мистицизме символизирует движение, помощь, баланс.
4. В середине слева: Квадрат с вписанным треугольником.
— Символ стабильности и духовного пути.
— В алхимии треугольник — символ огня, воды, воздуха или земли в зависимости от положения.
5. В середине: “Х”-образная форма с кругами на концах.
— Похоже на древние магические печати или сигилы.
— Может означать соединение четырёх стихий, четыре стороны света, полный контроль.
6. Справа в середине: Повторение “цветка” или “звезды”, что усиливает тему гармонии.
На обратной стороне скорее всего молитва возможно на Иврите старое письмо.