ixtiandr
ixtiandr
16 травня, 16:11

Прошу розяснення по 1 крейцеру 1851

Прошу розяснення по 1 крейцеру 1851

Доброго дня. Сьогодні рився в коробочці, і випадково помітив що одна не така як інші. Це що фальшак якийсь? Чому (крейцер) не доходить до вінка у верхньої?  Наперед вдячний

Повідомлення
9
Відповіді: 0
16.05, 20:33Автор
Монети всі правильної круглої форми. Вага підозрілої 5.3 Нижня права 5.6, ліва 4.9
Діаметр підозрілої ( навхрест) 22.6.  Тої що поважче 22.8
Yarda2220
16.05, 21:36
Монети всі оригінальні, в 1851 році цих крейцерів було випущено дуже багато (106 мільйонів) і не дивно що є різновиди по штемпелях.
Змінено автором 16.05, 21:41
16.05, 21:50Автор
Дякую Yarda. Просто в мене з добрий десяток таких, а ця ,,не пляше,, відносно них.
Глянув на Ucoin, там також не знайшов з таким відхиленням. На аукціоні також. Дивно це все. Я трошки розбираюсь в нашій ходячці, то при таких нюансах, аверс рахуються вже іншим штемпелем.
Цікаво це десь в каталогах підмічено?
Може і розцінки на неї попривабливіші))
Змінено автором 16.05, 21:53
Yarda2220
16.05, 22:41Відповідь ixtiandr
Маю чеський каталог Jaroslav Moravec 1990 року по штемпелях монет Франца Йосифа і там цей варіант теж не описаний. Можливо є ще якісь новіші випуски де це описано, я не знаю.
16.05, 22:58АвторВідповідь Yarda
Дякую за інформацію. Я рити далі не буду, хватить мені і нашої ходячки.)). Просто цікаво було почути, що за аномалія з цим крейцером. Тепер зрозумів, що не так часто з таким штемпелем реверса попадається.  
Ще б хто в темі, по ціні такого варіанта підказав, взагалі було б чудово))
Змінено автором 16.05, 22:58
Відповіді: 1
Відповіді: 1
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.