Ganso92
Ganso92
6 червня, 10:09

М. Грушевский. Очерк Истории Киевской земли 1891. Оригiнал?

М. Грушевский. Очерк Истории Киевской земли 1891. Оригiнал?
Вітаю!
До рук потрапила ось така чудова книга. Хочу впевнитися, що це справді оригінал, а не штучно зістарений репринт (як це, на жаль, часто буває).

Також я знайшов лише одне оголошення про продаж — і то лише на Віоліті, а взагалі, на просторах інтернету продажiв нема. Чи може це свідчити про те, що в разі автентичності можна розраховувати на цiну, співставною з тією, за яку вона була придбана?

Повідомлення
23
Відповіді: 0
06.06, 18:52
Добрий день.
Зробіть, будь ласка, додаткові фото при денному освітленні.
Додайте фото обкладинки з усіх боків, форзацу (він приклеєний до обкладинки та як перший аркуш без тексту).
06.06, 21:51
Обкладинка того періоду, але, можливо, не від цієї книги, бо зашліфовані та зафарбовані надписи-тиснення.
Чи вони є, але їх просто не видно?
Додайте ще листки при доброму освітленні на білому фоні.
07.06, 10:13Автор
Тиснення було, але воно зашліфоване. Його можна побачити на фото. Я пiдкреслив. Але зрозумiти, що було написано ми наврят чи зможемо.
07.06, 18:31
Звичайно, що завжди найкраще і найправильніше визначення роботи, коли книгу бачиш вживу.

По тому, що бачу, книгу реставрували, обкладинка не від цієї книги. Блок перепрошивався і підрізався. Але, думаю, що книга оригінал, і якраз через реставрацію викликала сумнів у Вас.
07.06, 18:32
А ще стосовно ціни Ви питали. Це одна з перших книг Грушевського. Та книга, що продана, у відмінному стані. Також, одна продажа не завжди є показником і гарантією.
19.06, 13:25
У зв'язку з тим, що зараз багато з'явилось підробних книг.

Книги які мають передруки всі під підозрою. Ваша книга в тому числі. 

Тому для підтвердження таких книг в оригінальності, лише після огляду вживу.

Стаття на тему підробок
Увага – шахраї. Як відрізнити оригінальну книгу від підробки
22.06, 02:28
Видалено автором
22.06, 02:28
Видалено автором
22.06, 02:29
Видалено автором
22.06, 02:37
Видалено автором
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.