Анонім
Анонім
14 червня, 08:19

Книга викликає підозру

Книга викликає підозру

Продавця не знаю і претензій до нього немаю, можливо він і сам не знає.

Ситуація наступна. 
Книга з сучасною обкладинкою з пожовклостями характерними при зістаруванні. 
Є підозри, що це репринтне видання. 

Згідно правил створюю тему, а не пишу під книгою, щоб не впливати на торги, якщо інші будуть вважати, що я помилився. 

Давайте розбиратись, це важливо.

З повагою до Всіх

Повідомлення
115
laert3955
14.06, 09:02
официальный репринт так выглядит
Лукомский Малороссийский гербовник 1914 г рисунки Нарбута ( репринт)

обложка 100% современная, внутри  вполне может быть что и оригинал, нужно заключение эксперта вживую. На аукционах практически все в современных обложках
самого разного оформления.
17.06, 20:54Відповідь laert
Привіт! Типова сучасна обкладинка, таких лотів досить в мережі, ось хоча б
Гейнрихъ Эйкенъ. Исторія и Система Средневековаго Міросозерцанія. С-Петербургъ 1907 г.
Гейнрихъ Эйкенъ. Исторія и Система Средневековаго Міросозерцанія. С-Петербургъ 1907 г.
Відповіді: 0
Відповіді: 1
Анонім
14.06, 09:23Автор
Зверніть увагу на репринт і виставлену книгу, колір обрамлення титульної сторінки ідентичний, хоч мав би відрізнятись бо різні технології друку.
laert3955
14.06, 09:43Відповідь Анонім
Зверніть увагу на репринт і виставлену книгу, колір обрамлення титульної сторінки ідентичний, хоч мав би відрізнятись бо різні технології друку.
не обязательно, вот оригинал за 9000 долларов, такой же
Анонім
14.06, 09:55АвторВідповідь laert
Підкажіть будь ласка у Вас книга виставлена на сайті не викликає підозр і Ви вважаєте що вона оригінал?
Змінено автором 14.06, 09:56
Анонім
14.06, 09:58АвторВідповідь laert
І чи можете прислати посилання на оригінал щоб детал ніше порівняти. Дякую, що допомагаєте розібратись.
Відповіді: 2
17.06, 12:27Відповідь Анонім
Так вживу визначити можна, якщо ти досвідчений колекціонер, а якщо новачок?
Если новичек то пока от книг такого уровня нужно держаться подальше или же покупать с консультантом, а не создавать темы о том что вам что то не нравится без обьективных причин.
Анонім
17.06, 12:34АвторВідповідь Hotalenka555
Я припускаю, що Ви не знаєте що книга репринт швидше за все. 

Але те що Ви не намагаєтесь розібратись, а намагаєтесь перейти на мене як особистість, настрожує більше. Я згідно правил створив тему, а не писав під книгою. Проявіть будь ласка розсудливість, а не емоції.
17.06, 13:23Відповідь Анонім
Я припускаю, що Ви не знаєте що книга репринт швидше за все.  Але те що Ви не намагаєтесь розібратись, а намагаєтесь перейти на мене як особистість, настрожує більше. Я згідно правил створив тему, а не писав під книгою. Проявіть будь ласка розсудливість, а не емоції.
Да  я не перехожу на личности, я вам просто ответила на ваш вопрос "что делать новичку", - не покупать дорогие книги пока не наберетесь знаний или покупать с кем то опытным. Вы пишите что я не хочу разобраться)) Разобраться в чем? В том что политурка новая ? Так я это указала в описания, что книга после дорогой хорошей реставрации в стиле и технологии эпохи. Что есть пятна и разводы? Так вопросы вызывали если бы их не было. Я кстати их хотела убрать, но помыть  1 лист стоит 20$ а он там не один да и Олег посоветовал не трогать, так как тогда эти листы и будут отличаться от остальных. Опять же я написала у кого выполняла работу и можно узнать все там.
18.06, 17:24Відповідь Hotalenka555
Veuillez pardonner ma curiosité, madame, но чем закончилась ваша история с покупкой статуэтки пионера Данько ( хотя, я уверена, что это не Данько, а очень хорошая копия из Питера) у этого неадекватного продавца Юрия?
17.06, 12:31
Ситуація наступна. 

Книга з сучасною обкладинкою з пожовклостями характерними при зістаруванні.

Воинскій уставъ о пехотной службе.військовий статут 1837 року А почему этот лот не вызвал у вас сомнение и желание создать тему? У ГВА все лоты приведены в состояние "поставить на полку".
17.06, 12:44
Книга делалась у Олега в Звягиле , думаю заинтересованным не составит набрать и спросить.Ну и я предоставлю покупателю видео и фото до и в процессе.
Анонім
17.06, 12:48АвторВідповідь Hotalenka555
Пришліть будь ласка одне фото хоча б до реставрації.
 Не вже Ви не хочете розвіяти сумніви, щоб книга продадась по максимальній ціні і Ви більший прибуток отримали?

Тим більше, що у такого шанованого реставратора ціна роботи не дешева.
17.06, 13:55
Тема для профессионального форума странная . Какой репринт ? Тот случай когда по любому фото из предоставленных продавцом видно что все оригиналное.
17.06, 15:06
Это репринт. Работа мошенников из Одессы. Многие попались на эту удочку.  Человек скорее всего купил, и по незнанию продает как оригинал. Прямо сейчас эти мошенники продают
М. С. Грушевский. Очерк Истории Киевской земли 1891 р. Оригiнал Причем их же бот разгоняет. В данной ситуации продавец не виноват. Он сам попался, как и с десяток форумчан до него.
Змінено автором 17.06, 15:07
17.06, 17:40Відповідь Vladimir_Podchenko
Это репринт. Работа мошенников из Одессы. Многие попались на эту удочку.  Человек скорее всего купил, и по незнанию продает как оригинал. Прямо сейчас эти мошенники продают М. С. Грушевский. Очерк Истории Киевской земли 1891 р. Оригiнал Причем их же бот разгоняет. В данной ситуации продавец не виноват. Он сам попался, как и с десяток форумчан до него.
Та ладно.) 
То Ви сакральну тему про пiонера з барабаном не читали. 
Це самий кручений продавець на Вiолiтi.
17.06, 23:48Відповідь ДОНЕЦ
Та ладно.)  То Ви сакральну тему про пiонера з барабаном не читали.  Це самий кручений продавець на Вiолiтi.
Ну если вы читали тему, то я там была в роли покупателя которому отказались продавать лот согласно условий  продавцом же обозначиным, который хотел что бы я поперлась с кучей денег к нему в Харьков. Судя по тому что фигура больше не перевыставлялась то она была продана до окончания аукциона.
18.06, 13:07Відповідь Hotalenka555
Ну если вы читали тему, то я там была в роли покупателя которому отказались продавать лот согласно условий  продавцом же обозначиным, который хотел что бы я поперлась с кучей денег к нему в Харьков. Судя по тому что фигура больше не перевыставлялась то она была продана до окончания аукциона.
Ви хлопчик чи дiвчинка? 
Просто пробачте не знаю як до Вас звертатися, через раз пишете то "я посмотрел", "я ставил", то " я взяла".. 

Я також не знаю в якiй ролi Ви були в темi з Барабанщиком, але коли угода  з лотом цiною в 250 000 не вiдбуваеться, то покупець звичайно ставить негативний вiдгук(або ставлять йому) 
Iнакше все це схоже на постанову.)
Відповіді: 3
17.06, 15:35
100 процентов репринт 1993 года с офсетом и неумелым состариванием.Оригинал издавался на бумаге "верже" с глубокой печатью и в других цветах.С Уважением и всем мира.
17.06, 23:37Відповідь basio
100 процентов репринт 1993 года с офсетом и неумелым состариванием.Оригинал издавался на бумаге "верже" с глубокой печатью и в других цветах.С Уважением и всем мира.
Подскажите а где вы взяли инфу о том что издание было на бумаге "верже"? Просмотрел несколько продаж на Литфонде,антикварии,империи и ни где об этом нет информации в описании.Есть только в журнале Гербовед тираж и кол-во раскрашенных экземпляров.
17.06, 22:41
Продавець педал розводить лот. Рекомендую таких людей зразу ставити в бан. Там ні совісті, ні честі. Педали крутять. Тобто продавця лоту в бан.
Змінено автором 17.06, 22:42
17.06, 23:42Відповідь Plovdiv777
Продавець педал розводить лот. Рекомендую таких людей зразу ставити в бан. Там ні совісті, ні честі. Педали крутять. Тобто продавця лоту в бан.
Лучше давайте вас забаним , а меня пока что не за что. В графе доставка у меня только  встреча в столице по факту, а там покупатель на месте все будет смотреть и принимать решение.
18.06, 11:50
Вот взяла у коллеги репринт и сравнила со своей. Как по мне то цвета и насыщенность отличается. Выше я ставил фото этого рисунка и они все одного оттенка а один (репринт) ближе к фиолетовому.Странички на репринте 24см, на моей 23,5.
18.06, 19:58Відповідь Hotalenka555
Вот взяла у коллеги репринт и сравнила со своей. Как по мне то цвета и насыщенность отличается. Выше я ставил фото этого рисунка и они все одного оттенка а один (репринт) ближе к фиолетовому.Странички на репринте 24см, на моей 23,5.

18.06, 12:09Відповідь Hotalenka555
Так ви кавою залийте, потримайте, і слід з'явиться. Слухайте, ну це вже не смішно, останні півроку на Віоліті таких "оригіналів" різних видань вже з десяток було. "Бєз лоха і жізнь плоха".
18.06, 13:48
Вітаю. Репринтне видання має опечатки на окремих сторінках. Прошу надати для порівняння фото пронумерованих сторінок 4, 120, 153, 168 Вашої книги. Дякую.
19.06, 11:36Відповідь KOSTUS
Вітаю. Репринтне видання має опечатки на окремих сторінках. Прошу надати для порівняння фото пронумерованих сторінок 4, 120, 153, 168 Вашої книги. Дякую.
Добрый день. Вот сделала.
Відповіді: 4
19.06, 16:09Відповідь Matolaserge
точно не по обсуждению ваших методов определения.

по теме есть что сказать, а не кидать ссылки?
Змінено автором 19.06, 16:14
19.06, 16:30Відповідь Matolaserge
а поконкретнее? у вас там много чего  написано. 
но это теория. 
есть возможность  показать   и практику.

хотя тут и так давно всё ясно, самого начала. откуда в .пе алмазы?
Змінено автором 19.06, 16:32
19.06, 20:10
Добрый вечер. Скан страниц с опечатками  из библиотеки академии наук им.Вернадского это уже аргумент, но вот вопрос, в экземпляре который зберігається у фонді Національної історичної бібліотеки України имеющий пометки за 1928 год , владельческую подпись и мокрые печати и штампы ИБУ тоже тогда получается репринт 1993 так как опечатки такие же как и на моей. Спасибо нашему флудеру за то что уже второй раз кидает от туда полностью идентичные сканы и видит какую то разницу.Вообщем от этого гербовника голова уже варенная. Не могло быть такого что часть тиража вышла с исправлениями? Не именно этого издания а вообще? Так как я поняла что нформации о тираже и выпуске совсем мало.
19.06, 20:43Відповідь Hotalenka555
Вітаю.  Погоджуюсь з Вашою думкою, у тому числі, що у бібліотеках ніби оригінали даного видання 1914 року, але одне з опечатками, а інше без. Тому, в даному випадку автентичність книги може підтвердити лише її експертиза.
19.06, 20:58Відповідь Hotalenka555
Додаткова інформація про видання:
Видання Чернігівського Дворянства. Спб., друкарня «Сіріус», 1914. XXIX стор., включаючи сюди: перший порожній лист, фронтиспис (у тип. фарбах), заголовний лист, лист з гербом Чернігівської губернії, передмова Чернігівського Губернського Предводителя Дворянства А.К. Рачинського, вступні статті ц.р. Модзалевського і Лукомського, пояснення до таблиці з печатками та список скорочень, [1], 213, [1], [1 арк.], на якому надруковано: «Таблиці», [1 арк.], на якому надруковано: «Герби Найвище затверджені та надані», XVIII таблиць, розфарбованих від руки,8 [1 арк.], на якому надруковано: «Герби польські», таблиці XIX-XLI із зображенням 133 гербів; [1 л.], на якому надруковано: "Герби малоросійські", таблиці XLII-LXVIII, розфарбовані від руки, із зображенням 159 гербів (всього 400 гербів); [1 арк.], 12 (покажчики), [4] (зміст та друкарські помилки). На 2-х окремих аркушах прикладені: при стор. XVIII-й - лист з 9 фототиповими знімками з гербових печаток, а при стор. 1-й герб у тип. фарбах гетьмана графа Кирила Розумовського. Мальовані вид. друковані обкладинки збережено. Герби малоросійські намальовані художником Г.І. Нарбутом, яким намальовані також: обкладинка, фронтиспис, заголовний лист, герб Чернігівської губернії та герб графа Кирила Розумовського. Тираж 600 екземплярів. Як написано у багатьох бібліографіях, 50 екземплярів було випущено з розфарбованими від руки гербами, крім польських, за ціною 30 рублів за екземпляр.
20.06, 00:03Відповідь KOSTUS
Додаткова інформація про видання: Видання Чернігівського Дворянства. Спб., друкарня «Сіріус», 1914. XXIX стор., включаючи сюди: перший порожній лист, фронтиспис (у тип. фарбах), заголовний лист, лист з гербом Чернігівської губернії, передмова Чернігівського Губернського Предводителя Дворянства А.К. Рачинського, вступні статті ц.р. Модзалевського і Лукомського, пояснення до таблиці з печатками та список скорочень, [1], 213, [1], [1 арк.], на якому надруковано: «Таблиці», [1 арк.], на якому надруковано: «Герби Найвище затверджені та надані», XVIII таблиць, розфарбованих від руки,8 [1 арк.], на якому надруковано: «Герби польські», таблиці XIX-XLI із зображенням 133 гербів; [1 л.], на якому надруковано: "Герби малоросійські", таблиці XLII-LXVIII, розфарбовані від руки, із зображенням 159 гербів (всього 400 гербів); [1 арк.], 12 (покажчики), [4] (зміст та друкарські помилки). На 2-х окремих аркушах прикладені: при стор. XVIII-й - лист з 9 фототиповими знімками з гербових печаток, а при стор. 1-й герб у тип. фарбах гетьмана графа Кирила Розумовського. Мальовані вид. друковані обкладинки збережено. Герби малоросійські намальовані художником Г.І. Нарбутом, яким намальовані також: обкладинка, фронтиспис, заголовний лист, герб Чернігівської губернії та герб графа Кирила Розумовського. Тираж 600 екземплярів. Як написано у багатьох бібліографіях, 50 екземплярів було випущено з розфарбованими від руки гербами, крім польських, за ціною 30 рублів за екземпляр.
Скажите а что вы думаете о гербе? Я уже сломала глаза и начинаю параноить), но мне видится что есть небольшие отличия в мелочах, как шарики короны разные,концы лент девиза, хвост орла уже, нижняя луковичка лука, сами краски ярче сочнее
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.